Ce e bine sa mancati inainte si dupa antrenament

Pin It
Ce e bine sa mancati inainte si dupa antrenament

Cand vine vorba despre alimentatia inainte si dupa ce mergeti la sala, exista tot felul de variante. Unii spun ca nu e bine sa mancati inainte, dar nici dupa, cel putin o ora si jumatate. Altii sustin ca e bine sa mancati inainte, dar dupa ar trebui sa va limitati la cat mai multa apa. Si exista instructorii de fitness care anunta ca un corp nealimentat inainte de antrenament se comporta ca o masina care a ramas fara benzina. Pur si simplu, nu mai vrea sa functioneze asa cum trebuie.

Tocmai de aceea, specialistii in nutritie au facut o lista de alimente care trebuie mancate inainte si dupa ce ati muncit din greu la sala.

Banane: sunt perfecte inainte de antrenament, pentru ca va pregatesc muschii pentru efort, datorita continutului mare de potasiu si fibre.

Carne de pui: ideala dupa antrenament, datorita continutului de proteine, care va vor reface structura musculara.

Iaurt grecesc: se consuma inainte de antrenament, este foarte consistent, plin de probiotice, plus ca nu va va da acea senzatie de satietate care sa va impiedice sa va antrenati.

Somon: e masa ideala dupa antrenament, pentru ca reduce inflamatiile, in timp ce regleaza nivelul de insulina. Este bun atunci cand lucrati cu greutati, pentru ca protejeaza incheieturile.

Sursa Elle UK

Pin It

Comenteaza articolul

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai citite
Estetica Premium by Andreea Berecleanu on Facebook EsteticaPREMIUM pe
Facebook
Follow US on Google+ EsteticaPREMIUM pe
Google+
Follow Estetica Premium on Pinterest EsteticaPREMIUM pe
Pinterest
Follow EsteticaPremium on Youtube EsteticaPREMIUM pe
Youtube