Gatitul si orele petrecute in bucatarie nu trebuie sa te mai ingrozeasca. Nu ai timp sa stai la cratita iar acest lucru este perfect in ordine pentru ca nu trebuie sa faci compromisuri ca sa te bucuri de o masa sanatoasa. E adevarat, solutia nu e una noua (aveam un coleg pe care il trimitea bunica la gradinita cu sarmale la borcan), dar este una care se potriveste perfect cu noile noastre obiceiuri alimentare si cu timpul pe care il avem (sau nu) la dispozitie.
Pune salata, felul principal, desertul sau limonada in borcane. Pregateste de cu seara si pune-le la frigider. Dimineata arunca-le in poseta si asta este tot.
Ca sa ajungi la munca cu o salata la fel de proaspata ca atunci cand ai preparat-o, tine cont de ordinea in care trebuie sa pui ingredientele in borcan:
1. Mai intai dressingul (1-4 linguri din dressingul tau favorit, in functie de dimensiunea salatei);
2. Radacinoase sau legumele mai tari (morcovi, sfecla, telina, castraveti, ardei);
3. Boabe (fasole, mazare, naut, orez), cereale sau paste;
4. Branza si proteine (ton, pui, oua sau tofu);
6. Nuci, seminte si cereale mai usoare (nuci, alune, caju, seminte de dovleac, de floarea soareluii, de in, de canepa, quinoa);
7. Salata proaspata. Rupe-o bucati mici cu ajutorul mainilor, ca sa se pastreze mai bine;
8. Inchide borcanul si „arunca-l“ in poseta;
9. Salata este la dispozitia ta. Nu-ti mai ramane decat sa agiti usor borcanul, ca sa se amestece dressingul cu ingredientele.