Reconstructia mamara, dreptul de a redeveni femeie dupa cancer

Pin It
Reconstructia mamara, dreptul de a redeveni femeie dupa cancer

Mai poarta numele de mamoplastie reconstructiva sau de operatie post-mastectomie si are scopul de a reda forma sanului dupa o mastectomie sau lumpectomie. Suna foarte sec dar ascunde, de fapt, secretul redobandirii identitatii celor pe care viata si organismul ii pune in fata unor alegeri grele. 

Anatomia individuala, idealurile estetice si nevoia de chimioterapie sau radiatii dupa operatia de inlaturare a cancerului sunt factori care vor ajuta pacientul sa ia o decizie; sunt paciente care stiu din start ca reconstructia mamara este urmatorul pas in viata lor, dar sunt si paciente pentru care conteaza ca timpul sa vindece ranile, sa potoleasca emotiile si abia apoi, posibilitatea mamoplastiei reconstructive apare ca un deziderat; mai sunt, desigur, si femei care aleg sa ramana cu o cicatrice in loc de san si sa poarte cu mandrie semnul victoriei asupra acestei traume. Un lucru esential este ca, odata ce alegem ca ne vrem sanul inapoi, trebuie sa informam chirurgul plastician despre operatia de inlaturare a cancerului deoarece asta va afecta alegerile in ceea ce priveste tipul de reconstructie mamara.

Daca doar unul dintre sani este reconstruit, un lifting al sanului, o reductie mamara sau o augmetare mamara pot fi de ajutor pentru a stabili simetria intre cei doi sani. Aflati povestea unei paciente care a trecut prin aceasta incercare grea si solutiile care i-au venit in ajutor. 


Pentru mai multe informatii despre reconstructia mamara, cititi articolul acesta

Pin It

Comenteaza articolul

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai citite
Estetica Premium by Andreea Berecleanu on Facebook EsteticaPREMIUM pe
Facebook
Follow US on Google+ EsteticaPREMIUM pe
Google+
Follow Estetica Premium on Pinterest EsteticaPREMIUM pe
Pinterest
Follow EsteticaPremium on Youtube EsteticaPREMIUM pe
Youtube
web tasarım vds vds sunucu mersin gergi tavan
web tasarım vds vds sunucu mersin gergi tavan