Cat de buna este rodia pentru sanatatea ta

Pin It
Cat de buna este rodia pentru sanatatea ta

Desi ne dau batai de cap cand vine vorba sa le desfacem, rodiile sunt un adevarat cocktail de sanatate. Rodia este considerata unul dintre cele mai sanatoase fructe de pe planeta, iar multe studii au aratat beneficiile lor pentru buna functionare a organismului, dar si pentru prevenirea anumitor boli.

Iata 10 motive pentru care ar trebui sa incepi sa consumi rodii chiar de astazi:

1. Previn imbatranirea - rodiile contin antioxidanti naturali, iar daca le mancam zilnic, procesul de imbatranire al ADN-ului poate fi incetinit.

2. Previn afectiunile dentare - cele mai mari beneficii ale rodiei se afla in propriul suc. Acesta ajuta la prevenirea cariilor dentare, gingivitei, inflamatiilor etc. 

3. Previn bolile de inima - consumul de rodii protejeaza corpul impotriva bolilor de inima. Componentele antioxidante pe care le gasim in acest fruct scad colesterolul rau si il cresc pe cel bun.

4. Protejeaza rinichii - rodiile sunt de ajutor si rinichiilor, protejandu-i pe acestia de toxinele periculoase.

5. Previn anemia - fluxul sangelui sanatos poate fi mentinut in corp prin consumul sub orice forma al acestui fruct. Rodia furnizeaza fier sangelui, ajutand astfel la reducerea anemiei.

6. Te protejeaza de alergii - rodiile sunt bogate in polifenoli, substanta care reduce procesul biochimic asociat alergiilor.

7. Previn cancerul - Rodiile contin un nivel ridicat de antioxidanti numiti flavonoide. Aceste flavonoide sunt cunoscute ca fiind eficiente in contracararea diferitelor forme de cancer. Persoanele care au un risc ridicat de cancer de prostata si de san le este recomandat sa consume suc de rodie pentru a scadea sansele aparitiei acestei maladii.

8. Protejeaza ficatul - mai multe studii de specialitate au demonstrat ca sucul de rodie nu doar ca protejeaza ficatul, dar il si regenereaza.

9. Scade tensiunea arteriala - persoanelor care sufera de hipertensiune ar trebui sa bea zilnic suc de rodie, astfel tensiunea sistolica va scadea cu 5%.

10. Afrodisiac natural - rodia mai este numita si „fructul pasiunii”. Consumul zilnic de rodie ajuta la cresterea nivelului testosteronului.

Pin It

Comenteaza articolul

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai citite
Estetica Premium by Andreea Berecleanu on Facebook EsteticaPREMIUM pe
Facebook
Follow US on Google+ EsteticaPREMIUM pe
Google+
Follow Estetica Premium on Pinterest EsteticaPREMIUM pe
Pinterest
Follow EsteticaPremium on Youtube EsteticaPREMIUM pe
Youtube
web tasarım vds vds sunucu mersin gergi tavan
web tasarım vds vds sunucu mersin gergi tavan