Cat de repede se digera alimentele tale preferate?

Pin It
Cat de repede se digera alimentele tale preferate?

Unii oameni sunt mereu punctuali, in vreme ce altii intarzie la fiecare intalnire; ei bine, modul in care functioneaza corpurile noastre nu este deloc diferit. De la un mic dejun copios la transformarea mancarii in elemente nutritive si apoi in energie e cale... personalizata.

Cu totii citim texte despre ce este sanatos sa mancam, despre diete, despre nutritie. Dar ce stim despre durata in care corpul nostru reuseste sa digere mancarea si cum ar trebui acest lucru sa ne influenteze planul de nutritie?

Exista mai multi factori care influenteaza durata tranzitului: dieta, exercitiul fizic, tulburarile intestinale (sindromul de colon iritabil) sau disfunctiile metabolice precum cele provocate de glanda tiroida sau de diabet.

O dieta bogata in fibre insolubile care se gasesc, de exemplu, in tarate, in legumele cu frunze verzi, in seminte si in cojile de fructe sau legume poate grabi digestia. Pe de alta parte, o dieta care contine o cantitate consistenta de fibre solubile (ovaz, orz, seminte de chia, radacinoase sau fructe bogate in pectina precum merele) poate incetini tranzitul.

Pin It

Comenteaza articolul

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai citite
Estetica Premium by Andreea Berecleanu on Facebook EsteticaPREMIUM pe
Facebook
Follow US on Google+ EsteticaPREMIUM pe
Google+
Follow Estetica Premium on Pinterest EsteticaPREMIUM pe
Pinterest
Follow EsteticaPremium on Youtube EsteticaPREMIUM pe
Youtube
web tasarım vds vds sunucu mersin gergi tavan
web tasarım vds vds sunucu mersin gergi tavan