Fructele de mare: deliciu culinar sau pericol de intoxicare?

Pin It
 Fructele de mare: deliciu culinar sau pericol de intoxicare?

Fructele de mare si pestele nu ar trebui sa lipseasca din regimul tau alimentar, mai ales daca vrei sa te incadrezi in categoria celor care mananca sanatos. Un stil nutritional bine echilibrat include o varietate mare de peste si fructe de mare care vor contribui la sanatatea inimii tale si la dezvoltarea si cresterea copiilor. Insa, la fel ca orice aliment pe care il consumi, trebuie sa acorzi o atentie mare la cum si de unde le alegi pe acestea, pentru a nu te pricopsi cu intoxicatii alimentare.

Vietatile marine au un continut de proteine calitative si alti nutrienti estentiali mai mare decat oricare alt tip de carne, au un nivel scazut de grasimi saturate si contin acizi grasi omega 3.

Cu siguranta ai auzit la televizor ca fructele de mare si pestele oceanic sunt periculoase, din cauza mercurului prezent in acestea, insa sunt persoane care ignora aceste semnale de alarma si nu considera a fi o amenintare la sanatate. Cu toate acestea, trebuie sa fii foarte atenta la regimul alimentar, atunci cand esti insarcinata, pentru ca un nivel ridicat de mercur ii poate dauna fatului sau dezvoltarii sistemului nervos al copiilor mici.

Riscul intoxicatiei cu mercur din peste sau fructe de mare depinde de cantitatea pe care o mananci si de ce nivel de mercur exista in acestea. De aceea, FDA (Organismul de administrare a alimentelor si medicamentelor din America) si EPA (Agentia pentru protectia mediului) le sfatuiesc pe femeile care vor sa ramana insarcinate, pe cele care sunt deja insarcinate, pe mamele care alapteaza si pe cele care au copii mici sa evite anumite tipuri de peste si fructe de mare care au un continut ridicat de mercur.

Tipuri de peste care contin cantitati mari de mercur:
- Rechin
- Peste spada
- Macrou Regal
- Tilefish

Specialistii ne recomanda sa mancam in jur de 350 de grame de peste sau fructe de mare pe saptamana: creveti, somon, cod de Alaska si somn, iar in cazul tonului conservat, sa alegem tonul light si nu tonul alb.

Pin It

Comenteaza articolul

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai citite
Estetica Premium by Andreea Berecleanu on Facebook EsteticaPREMIUM pe
Facebook
Follow US on Google+ EsteticaPREMIUM pe
Google+
Follow Estetica Premium on Pinterest EsteticaPREMIUM pe
Pinterest
Follow EsteticaPremium on Youtube EsteticaPREMIUM pe
Youtube
web tasarım vds vds sunucu mersin gergi tavan vds sunucu al
web tasarım vds vds sunucu mersin gergi tavan vds sunucu al