5 beneficii ale castanelor coapte

Pin It
5 beneficii ale castanelor coapte

Alaturi de un pahar de ceai sau vin fiert, ne-au încalzit plimbarile iernatice prin capitalele europene. Dincolo de o amintire culinara, castanele sunt un aliment care ar trebui introdus in dieta noastra de toamna.  Au mai putine grasimi decat nucile, au un gust bun si sunt pline de nutrienti. Citeste care sunt cele cinci beneficii ale consumului de castane, apoi da funga in piata sau in supermarket. 

 1. Digestie imbunatatita

Castanele au un continut ridicat de fibre. Fibrele solubile sunt absorbite de apa si formeaza si ajung in intestin sub forma unui gel care ajuta la reducerea colesterolului si stabilizeaza nivelul de zahar din sange. Fibrele insolubile, au rol in cresterea volumului materiilor fecale si accelerarea tranzitului intestinal. Astfel, reduc riscul constipatiei si a aparitiei diverticulozei, o complicatie intestinala in care anumite zone ale peretiilor intestinului gros se inflameaza. 

 2. Carbohidrati benefici

Majoritatea nucilor au putini carbohidrati in compozitie. Castanele, pe de alta parte, au un nivel ridicat de carbohidrati; este vorba despre un tip complex de carbohidrati care sunt digerati cu usurinta, putand sa genereze energie pe o perioada indelungata (carbohidratii normali genereaza un val de energie, urmata de moleseala).

3. Functionarea imbunatatita a creierului

Castanele au în compozitie un amestec generos de vitamine B, solubile si capabile sa ajute la producerea de celule rosii, la metabolizarea proteinelor a carbohidratilor si a grasimilor pentru producerea de energie. Vitaminele B intaresc sanatatea pielii si imbunatatesc functionarea creierului. Incearca un aperitiv din castane coapte si niste salata verde, pentru un aport complet de vitamina B. Reducerea riscului bolilor.

4. Scade riscul bolilor de inima si a cancerului

Manganese este un antioxidant care absoarbe radicalii liberi din organism si reduce riscul cancerului si al bolilor de inima. Mai mult, acest antioxidant incetineste procesul de imbatranire dar si ajuta la productia de tesut conjunctiv si la coagularea sangelui. Castanele au din plin acest antioxidant. Adauga o mana de castane coapte in bolul de terci de ovaz ca sa ai parte de un mic-dejun bogat in manganese. 

5. Oase mai rezistente 

Cuprul este un mineral care imbunatateste rezistenta oaselor, ajuta la formarea celulelor rosii si intareste sistemul imunitar. Pentru o gustare bogata in cupru, incearca o combinatie de castane coapte si prune uscate. 

 

Cum sa faci castane coapte la tine acasa?

Simplu! Lasa-le la hidratat intr-un bol cu apa pret de 15 minute. Apoi creasteaza-le (nu adanc, pe laterale) pe fiecare in parte si arunca-le intr-o tigaie antiaderenta. Pune capacul timp de 5 minute, apoi intoarce-le si mai lasa-le putin. Scoate-le intr-un vas si acopera-le cu un prosop umed. Dupa cinci minute poti sa te apuci de mancat. 

 

Pin It

Etichete:

beneficii castane coapte

Comenteaza articolul

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai citite
10 alimente care te scapa de celulita 10 alimente care te scapa de celulita
Pranzul zilnic de la birou intr-un borcan Pranzul zilnic de la birou intr-un borcan
Gelatina te mentina tanara, supla si sanatoasa Gelatina te mentina tanara, supla si sanatoasa

EDITORIAL

LIKE US

CELE MAI CITITE

PROCEDURI

NEWSLETTER

Aboneaza-te la newsletter!

RECOMANDARI

Estetica Premium by Andreea Berecleanu on Facebook EsteticaPREMIUM pe
Facebook
Follow US on Google+ EsteticaPREMIUM pe
Google+
Follow Estetica Premium on Pinterest EsteticaPREMIUM pe
Pinterest
Follow EsteticaPremium on Youtube EsteticaPREMIUM pe
Youtube
web tasarım vds vds sunucu mersin gergi tavan mersin web tasarım vds sunucu al
web tasarım vds vds sunucu mersin gergi tavan mersin web tasarım vds sunucu al