Sportul facut in aer liber vs. Sportul facut inauntru

Pin It
Sportul facut in aer liber vs. Sportul facut inauntru

Cat de important este sportul in viata noastra, stim deja, nu o spunem doar noi, ci si specialistii care sunt in masura sa ne sfatuiasca ce putem face pentru o viata sanatoasa. Si pentru ca, din fericire, Romania se bucura de existenta a 4 anotimpuri, putem beneficia si de miscarea in aer liber, atunci cand vremea ne permite, dar si in sala de sport sau acasa, cand afara este prea frig.

Dar cum nu putem sa ne decidem intotdeauna care varianta este cea potrivita, mai jos este o lista de lucruri pro si contra pentru fiecare dintre acestea.

Sportul facut in aer liber:

Avantaj: Reduce stresul. Studiile au demonstrat ca persoanele care fac sport in aer liber sunt mult mai relaxate. Spatiile verzi calmeaza si ofera creierului cadrul perfect pentru eliberarea tensiunii.
Avantaj: Devine dependenta. Sentimentul acela linistitor pe care il ofera sportul facut in aer liber, te face sa devii dependent de el. Ceea ce e foarte bine, pentru ca daca vrei sa incepi o noua rutina de sport, vei ajunge sa te si tii de ea si va deveni un obicei de care nu vei vrea sa te mai desprinzi.
Dezavantaj: Vremea rea. Din pacate, nu ai cum sa controlezi acest lucru, iar daca afara ploua sau ninge, cu siguranta nu poti sa iesi sa iti continui rutina.

Sportul facut inauntru:

Avantaj: Este mult mai intens. Fara elemente care ar putea sa-ti distraga atentia de la ceea ce ai de facut, precum vantul sau privelistea frumoasa, te vei putea concetra exact pe exercitiile tale.
Avantaj: Rezultate mai bune. Intensitatea cu care lucrezi exercitiile iti va aduce schimbari fizice extraordinare, precum pierderea in greutate si intarirea sistemului cardiovascular.
Dezavantaj: Plictiseala. Atunci cand alergi pe banda nu prea gasesti ceva care sa te tina motivat sa faci acel lucru, cu toate ca endorfinele pe care creierul incepe sa le secrete in momentul in care faci efort fizic, te ajuta in orice peisaj ai face sport.

Concluzia este una singura: Indiferent unde alegi sa faci exercitiile fizice, este foarte bine, atata vreme cat faci miscare cel putin 30 de minute pe zi!

 

Pin It

Comenteaza articolul

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai citite
Estetica Premium by Andreea Berecleanu on Facebook EsteticaPREMIUM pe
Facebook
Follow US on Google+ EsteticaPREMIUM pe
Google+
Follow Estetica Premium on Pinterest EsteticaPREMIUM pe
Pinterest
Follow EsteticaPremium on Youtube EsteticaPREMIUM pe
Youtube