Exercitii pentru prevenirea durerilor musculare de gat si umeri

Pin It
Exercitii pentru prevenirea durerilor musculare de gat si umeri

Cand durerile musculare de la nivelul gatului si umerilor isi fac aparitia, ne gandim ca ori nu am avut o pozitie buna in timpul somnului, ori am stat in curent. Insa, de multe ori, vinovata este lipsa efortului fizic. Aceste zone sunt alcatuite de muschi de care, probabil, nu ai auzit si pe care cu siguranta nu i-ai lucrat separat, dar care au o foarte mare importanta in miscarea corecta a corpului.

Pentru recapatarea echilibrului muscular, iata cateva exercitii fizice pe care le putem face chiar si acasa:
Pentru incepatori - sprijinim palmele de perete, cu bratele complet intinse si incepem sa ne miscam doar omoplatii, din interior spre exterior. In timpul acestui exercitiu, omoplatii se atrag spre linia mediana a spatelui, iar pieptul se apropie cativa centimetri de perete. Aceasta este o miscare lenta si controlata. Mentinem pozitia de retractare a omopatilor aproximativ 2-3 secunde. Sunt recomandate in jur de 10 repetari ale acestui exercitiu.
Pentru intermediari - exercitiul incepe din pozitia cainelui, de preferat sa aveti o saltea de fitnes, intindem bratele, perpendiculare cu trunchiul, si tragem omoplatii spre centrul spatelui, mentinand postura timp de 2-3 secunde. Miscarea se efectueaza doar din trunchi fara a extinde mainile.
Pentru avansati - procedeul este acelasi precum cel de mai sus, pozitia, insa, difera. Ne asezam in plan drept, exact ca in pozitia pentru flotari, si incepem prin miscarile omoplatilor cu mentinerea pozitiei timp de 2-3 minute.

Rezultatele vor incepe sa apara odata ce ne facem din aceste exercitii o obisnuinta!

Pin It

Comenteaza articolul

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai citite
Estetica Premium by Andreea Berecleanu on Facebook EsteticaPREMIUM pe
Facebook
Follow US on Google+ EsteticaPREMIUM pe
Google+
Follow Estetica Premium on Pinterest EsteticaPREMIUM pe
Pinterest
Follow EsteticaPremium on Youtube EsteticaPREMIUM pe
Youtube