Ce este transferul de grasime autologa?

Pin It

Procedura presupune transferul de grasime din zone care au depozite in exces precum exteriorul coapselor si injectarea acesteia in zone care sunt deficiente in volum, precum fata, mainile, sanii sau fesele. Aceasta procedura sigura, de lunga-durata si bine-tolerata are rezultate cu un aspect natural. In fiecare an, mii de persoane aleg aceasta procedura si se declara multumiti de rezultate.

Prof. Dr. Pietro Berrino, chirurg plastician recunoscut international, ce opereaza in cadrul mai multor clinici private din Genova - Italia:

„Folosesc foarte des transferul de grasime, prin grefe de tesut adipos, in reconstructia mamara”.

 

Esti un bun candidat pentru transferul de grasime autologa?

- daca ai portiuni ale fetei care au aspect retras si incretit;

- daca iti doresti o corectare de mai lunga durata decat cea oferita de substantele de umplere temporare;

- daca doresti sa-ti imbunatatesti forma corpului, sa-ti corectezi cicatrici, sa umpli adancituri de pe corp sau sa intineresti aspectul mainilor si al fetei;

- daca in procesul de reconstructie mamara este necesara umplerea in contur a iregularitatilor ori cu scopul de a ascunde semne vizibile lasate de implanturile mamare.

 

Ce trebuie sa stii despre transferul de grasime autologa?

Scopul transferului de grasime este cel de augmentare sau de umplere a zonelor lipsite de volum. Este vorba despre maini, fata (inclusiv buzele), adancituri in piele (dupa liposuctie sau cicatrizare), sani si fese (pentru marire). Desigur, este necesar sa ai zone donoare de unde sa se poata extrage grasime. Foarte important este sa nu ai probleme de circulatie (indiferent daca din cauze medicale sau din cauza fumatului).

 

  • Transfer de grasime facial

Daca ai cute la nivelul fetei precum riduri de expresie sau laba gastei, acestea se pot umple cu grasime prelevata de pe abdomen, coapse sau din alte zone. Cicatricile lasate de acnee si zonele retrase ale fetei, buzele dar si obrajii pot fi si ele corectate. Chirurgul tau plastician poate folosi grefe de grasime pentru a minimaliza liniile dintre nas si gura, poate corecta adanciturile din piele sau cavitatile si chiar minimaliza ridurile de pe frunte.

 

  • Augmentare mamara

Daca iti doresti o crestere modesta a marimii sanilor, esti o candidata buna pentru transfer de grasime; pentru aceasta, sanii trebuie sa aiba deja o forma frumoasa si o nuanta potrivita. Daca ai piele cu probleme, sani lasati sau daca doresti o crestere semnificativa in masura sanilor, augmentarea mamara prin transfer de grasime nu este pentru tine. Problema in augmentarea doar prin transfer de grasime este folosirea unui volum mare de grasime cu speranta ca nu se va reabsorbi.

 

  • Implant mamar plus transfer de grasime

Daca forma sanilor tai are nevoie de optimizare prin implant, transferul de grasime poate fi folositor. Daca in urma implantului rezulta iregularitati, acestea pot fi umplute cu grasime pentru a obtine un contur neted si o forma optima.

 

  • Reconstructie mamara prin transfer de grasime

Daca in urma unei lumpectomii (inlaturarea unei tumori impreuna cu o portiune mica de tesut din jur - tip de chirurgie conservatoare a sanului) impuse de tratamentul cancerului mamar, ai ramas cu niste defecte, transferul de grasime este o metoda eficienta pentru umplerea acestora. Injectarea cu grasime este, de asemenea, o optiune in cazul reconstructiei totale a sanului dupa mastectomie (inlaturarea unui san). Pentru a obtine suficient volum, insa, acesta este un proces format din mai multe etape care necesita cel putin intre doua si patru sedinte de transfer de grasime.

 

  • Augmentarea feselor prin transfer de grasime

Multi dintre cei care doresc niste fese mai pline si mai rotunjite, vor opta pentru un lifting brazilian care foloseste transferul de grasime pentru a oferi voluptate. Se evita astfel folosirea implantului. Liposuctia este folosita in mod curent pentru a sculpta zona inconjuratoare si pentru a colecta grasimea autologa necesara injectarii.

 

  • Rejuvenarea mainilor prin transfer de grasime

Injectarea de grasime in maini este eficienta pentru a da volum, pentru a umple zonele cutate, pentru a acoperi vasele si tendoanele proeminente si a imbunatati calitatea pielii in timp.

 

Avantaje:

-  folosirea grasimii autologe (proprie corpului tau), spre deosebire de substantele injectabile de umplere, reduce sansa reactiilor alergice care se poate declansa la contactul cu substante straine;

- prin transfer de grasime se poate obtine un rezultat natural, de lunga durata si sigur;

- transferul de grasime este o metoda noninvaziva in rejuvenarea faciala.

 

Dezavantaje:

- spre deosebire de substantele injectabile de umplere care vin impachetate si gata de utilizare, prepararea grasimii inainte de transfer este un proces de lunga durata;

- desi efectul dureaza mai mult decat cel al substantelor injectabile de umplere, transferul de grasime este si mai costisitor;

- in cazul augmentarii, e posibil sa fie nevoie de mai multe sesiuni pentru a ajunge la dimensiunea dorita pentru sani sau fese.

 

Cum decurge procedura de transfer de grasime?

Grasimea este recoltata dintr-o zona a corpului, spalata si purificata si apoi reinjectata cu grija cu ajutorul unor ace speciale in zonele care necesita augmentare. Este posibila sa fie necesara repetarea procedurii de mai multe ori pentru obtinerea rezultatului dorit. Injectarea cu grasime se desfasoara in trei etape concrete: colectare, purificare - transfer si plasare.

 

  • Colectare

Impreuna cu chirurgul vei alege o zona de unde grasimea va fi inlaturata; se va injecta un anestezic local. Chirurgul va face o incizie mica si, folosind o tehnica sterila, va insera o canula conectata la o seringa pentru a extrage cu atentie grasime (liposuctie).

 

  • Purificare si transfer

Odata ce se obtine cantitatea necesara de grasime de la zona donoare, chirurgul o va procesa pentru a obtine celulele de grasime care trebuie transferate in mici seringi care vor fi folosite la injectia cu grasime. Purificarea poate presupune folosirea unui aparat de centrifugare care va ajuta la eliminarea impuritatilor prin amestecul sau filtrarea grasimii.

 

  • Plasare

Pasul urmator presupune pregatirea zonei asupra careia se va interveni. Chirurgul va injecta un ac sau o canula in punctul in care s-a efectuat incizia pentru augmentare. Acul va penetra de mai multe ori zona, de fiecare data cand se extrage acul sau canula, un grup de celule de grasime este depozitat cu grija in tesutul adipos natural. Acest proces este repetat pana cand se obtine corectia dorita. Unii chirurgi recomanda masajul zonei in care s-a depozitat grasime pentru obtinerea unui contur potrivit. E posibila aplicarea unui dressing sau a unui bandaj peste zona asupra careia s-a intervenit.

 

Proceduri similare

Multi dintre cei care vor dori sa urmeze o procedura de transfer de grasime autologa s-ar putea arata interesati si de liposuctie, augmentarea feselor, toxina botulinica si substante de umplere.

Pin It

Comenteaza articolul

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai citite
Estetica Premium by Andreea Berecleanu on Facebook EsteticaPREMIUM pe
Facebook
Follow US on Google+ EsteticaPREMIUM pe
Google+
Follow Estetica Premium on Pinterest EsteticaPREMIUM pe
Pinterest
Follow EsteticaPremium on Youtube EsteticaPREMIUM pe
Youtube