Cand este indicat sa practici yoga?

Pin It
Cand este indicat sa practici yoga?

Yoga este un mod grozav prin care sa-ti exersezi flexibilitatea si sa-ti intaresti corpul. De cand ai aflat ca nu e doar pentru oameni care pot sa-si atinga varfurile degetelor de la picioare cu aratatorul, vrei sa-ti creezi o rutina care sa functioneze. Fie ca mergi la o sala de yoga sau ca stai in fata unui profesor virtual pe covorul din living, trebuie sa tii cont de urmatoarele aspecte:

 

1. Dimineata pe racoare si pe stomacul gol

Yoga este eficienta cand este practicata dimineata, inainte de micul dejun. Daca, insa, nu ai starea sau timpul necesar, poti sa iti urmezi ritualul la orice ora din zi cu conditia sa nu ai stomacul doldora de mancare.

 

2. La cateva ore dupa masa

Daca ai servit o masa, asteapta trei-patru ore pana sa incepi exercitiile. In cazul in care ai baut o cafea, un ceai sau orice alt lichid inainte de momentul inceperii rutinei, asteapta cel putin jumatate de ora.

 

3. Esti relaxata?

Este important sa fii suficient de relaxata ca sa incepi. Exercitiile presupun concentrare si flexibilitate. Nu vei avea parte de ele fara relaxare.

 

4. Alege un interval orar si nu-l modifica

Yoga este un mod de viata, asadar cel mai bun mod de a intelege si de a insusi acest aspect este prin stabilirea unei rutine orare: in fiecare zi, la aceeasi ora (oricare iti convine mai bine).

 

5. Consistenta este cheia catre diferenta

Daca vrei sa vezi o schimbare, fie ca e vorba despre scadere in greutate sau eliberarea stresului, o pozitie trebuie practicata zilnic in cel putin cinci sau sase din zilele saptamanii.

 

6. Nu exagera

Este suficient sa practici yoga o data pe zi. Nu-ti obosi corpul decat daca profesorul tau de yoga iti indica sa faci asta. 

Pin It

Comenteaza articolul

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai citite
Estetica Premium by Andreea Berecleanu on Facebook EsteticaPREMIUM pe
Facebook
Follow US on Google+ EsteticaPREMIUM pe
Google+
Follow Estetica Premium on Pinterest EsteticaPREMIUM pe
Pinterest
Follow EsteticaPremium on Youtube EsteticaPREMIUM pe
Youtube