Pasul 1: Nu renunta brusc la alimentele acide
- Daca vei face acest lucru, corpul tau nu va mai intelege nimic. Reunta treptat la produsele acide si inlocuieste-le cu cele alcaline. Daca te arunci cu capul inainte, te vei lovi de pofte si dureri de cap cauzate de lipsa alimentelor pe care le mancai de obicei si iti va fi mult mai greu pe parcurs.
Pasul 2: Mananca mici cantitati de alimente acide
- Corpul nostru are nevoie, totusi, de o cantitate mica de acid pentru mentinerea homeostazei. Alege variantele mai sanatoase, in fata celor procesate sau rafinate. Iata cateva exemple:
· In loc de carne rosie, manca fructe de mare
· In loc de lapte de vaca, bea lapte de migdale
· In loc de unt de vaca, alege unt de cocos
· In loc de sucuri, bea ceai verde
Pasul 3: Asigura-te ca urmezi procentajele corecte
- Cand incepi o dieta cu ph echilibrat, ar trebui sa mananci alimente alcaline in proportie de 60% si alimente acide in proportie de 40%. Abia peste o luna poti sa elimini mai mult din mancarurile acide, si sa ajungi la 20% si 80% alcaline.
Pasul 4: Combina corect alimentele
- Specialistii in sanatate ne spun ca ceea ce mananci la o singura masa are impact la fel de mare asupra corpului tau, precum anumite alimente pe care le combini, pentru ca fiecare tip este digerat diferit. Astfel ca, fructele si legumele verzi sunt metabolizate cel mai rapid, urmate de cele care contin amidon, iar cel mai greu digerabile sunt proteinele.
Pasul 5: Fii pregatit!
- Pentru a urma cu succes o dieta alcalina (sau orice dieta, in general), trebuie sa fii pregatit si sa ai la indemana alimentele potrivite, ca sa nu ajungi sa “trisezi” si sa mananci orice iti este accesibil. Pastreaza in frigider destule fructe si legume proaspete si incearca sa gatesti in avans, daca timpul iti permite.