Despre alergat se spune ca mareste speranta de viata cu aproximativ 3 ani. Ca ne ajuta sa ne pastram greutatea ideala si sanatatea cardiovasculara. Dar mai ales, ca are efecte uimitoare asupra psihicului.
„Alergatul te ajuta sa castigi incredere in sine, sa-ti depasesti limitele, sa te disciplinezi, sa ai rabdare, sa-ti dozezi efortul, te ajuta sa te concentrezi. Cred ca in capul meu echivaleaza si cu vizita la psiholog. E o modalitate foarte buna de a scapa de stres“, ne impartaseste Carmen Bruma.
O zona turistica iubita de romani, dar si de straini, va gazdui pe 20 iunie 2015 Maratonul DHL: Valea Prahovei. Un traseu pentru alergatorii care s-au inscris in cursa de 42 de km si care vor sa fie alaturi de Comitetul Paralimpic Roman. Dar nu numai participantii la competitie le sunt alaturi, ci si cei ca mine, care vom fi la linia de start, dar si pe parcursul traseului pentru a-i incuraja. Le vom oferi suportul mediatic, vom informa de la fata locului, ii vom sustine pe cei care au ales sa se confrunte cu propriile puteri, rezistenta, vointa. Noi ii vom aplauda la linia de sosire.
Gestul pe care il face de multi ani DHL este o picatura intr-un ocean care are nevoie de foarte multe picaturi pentru a ajunge la toti cei insetati. Exemplul si indarjirea lor de a lupta pentru cauze umanitare ma fac sa privesc cu optimism spre o lume mai buna.
I-am cunoscut de curand pe cativa sportivi paralimpici. Trairile, expresivitatea, cuvintele, le sunt mai vizibile decat orice dizabilitate. Ei stiu ca atitudinea si lupta cu o soarta nedreapta sunt armele cele mai puternice. Iar zambetul unei victorii este doar o expresie a consecventei, a continuitatii.
Se apropie cu pasi repezi proba costumului de baie asa ca astazi vorbim despre controlul greutatii, facut in functie de predispozitia noastra genetica. Tehnologia este si de data aceasta de partea noastra si putem sa ne monitorizam eforturile in confortul de acasa si in functie de stilul nostru de viata. Cele mai multe diete ne-au facut sa credem ca toti functionam la fel. Dar noi stim ca de la propriul ADN pana la stilul de viata personal, suntem cum nu se poate mai diferiti. De asta, primim diete personalizate de la nutritionistii nostri, dar, pe termen lung, predispozitiile noastre genetice ne pot da toate eforturile peste cap.
„S-au identificat anumite gene in AND-ul nostru care vizeaza mecanisme care ulterior merg catre acumularea mai mare de tesut adipos“, explica dr. Serban Damian, nutritionist.
Ne plac sucurile dar cum stim cu siguranta ca acolo unde scrie 100% natural este, intradevar, ceva demn de luat in considerare? In acest material veti afla ca multe dintre sucurile de pe raft sunt la fel de sanatoase si pline de vitamine istete precum sucurile proaspete pe care le consumam pe nerasuflate, imediat dupa presarea la rece.
O capcana lingvistica ne face sa nu avem incredere in sucurile naturale de pe raft