Curioasa in care trasaturi din Atlasul Frumusetii te vei regasi?

de Ioana Vacarasu

Pin It
Curioasa in care trasaturi din Atlasul Frumusetii te vei regasi?

Pe Estefania a intalnit-o pe strazile din Medellin (Columbia), un oras uneori periculos, dar intodeauna spectaculos.

Curioasa in care trasaturi din Atlasul Frumusetii te vei regasi? Curioasa in care trasaturi din Atlasul Frumusetii te vei regasi? Curioasa in care trasaturi din Atlasul Frumusetii te vei regasi? Curioasa in care trasaturi din Atlasul Frumusetii te vei regasi? Curioasa in care trasaturi din Atlasul Frumusetii te vei regasi? Curioasa in care trasaturi din Atlasul Frumusetii te vei regasi? Curioasa in care trasaturi din Atlasul Frumusetii te vei regasi? Curioasa in care trasaturi din Atlasul Frumusetii te vei regasi? Curioasa in care trasaturi din Atlasul Frumusetii te vei regasi? Curioasa in care trasaturi din Atlasul Frumusetii te vei regasi? Curioasa in care trasaturi din Atlasul Frumusetii te vei regasi? Curioasa in care trasaturi din Atlasul Frumusetii te vei regasi? Curioasa in care trasaturi din Atlasul Frumusetii te vei regasi? Curioasa in care trasaturi din Atlasul Frumusetii te vei regasi? Curioasa in care trasaturi din Atlasul Frumusetii te vei regasi? Curioasa in care trasaturi din Atlasul Frumusetii te vei regasi? Curioasa in care trasaturi din Atlasul Frumusetii te vei regasi? Curioasa in care trasaturi din Atlasul Frumusetii te vei regasi? Curioasa in care trasaturi din Atlasul Frumusetii te vei regasi?

Din cand in cand caut ceva care sa ma inspire si, trebuie sa recunosc, cel mai mult ma misca echilibrul dintr-o fotografie. De ceva vreme sunt cu ochii pe o artista cu un ideal care, in randul fotografilor, este un fel de piatra filosofala. Mihaela Noroc a inceput sa fotografieze chipuri frumoase iar acum lucreaza la Atlasul Frumusetii, un fel de antologie a naturii si originii frumusetii.

Strabate lumea in lung si lat ca sa gaseasca chipurile care exprima cel mai bine diversitatea frumusetii naturale. Din Europa de Vest in triburile africane, din Rio de Janeiro in China, Mihaela incearca sa surprinda originile si cultura; cele doua coordonate determina frumusetea unei fizionomii. Naturaletea, sinceritatea, autenticitatea si capacitatea de a ne accepta si de a fi ceea ce suntem intr-un anumit context ne face frumosi. Asta crede Mihaela si asta cred si eu. Nu exista oameni urati; orice defect sau asimetrie dispare odata ce apuci sa cunosti modul in care simte si se exprima un om bun. Secretul unei infrumusetari instante este, in opinia mea, un zambet larg, autentic. 

Dincolo de faptul ca dezvolta un proiect romanesc unic, Mihaela surprinde esenta a ceea ce noi, femeile, ar trebui sa intelegem si sa ne asumam „intr-o lume a globalizarii in care imbracamintea, comportamentul si gusturile oamenilor tind sa se uniformizeze, cred ca adevarata frumusete feminina inseamna tocmai sa-ti asumi originile si sa te bucuri de elemente din cultura ta, lucruri care te fac diferita. Altfel spus, frumusetea inseamna diversitate“.

Cautarea nu este usoara. Artista interactioneaza cu localnici pe strada, in baruri, in piete, universitati. Uneori, cere ajutorul agentiilor locale de modeling. Orice metoda ar folosi, exista o regula de aur a proiectului: sinceritatea si autenticitatea de pe chipul femeilor. 

Am pregatit o galerie cu chipuri frumoase intalnite de Mihaela in calatoriile sale nelipsite de aventuri, peripetii dar si pericole. Poti afla mai multe despre Atlasul Frumusetii si poti chiar sprijini acest proiect romanesc de a incapsula originalitatea si frumusetea intr-un atlas. Un sfat de parcurgere a fotografiilor: nu incerca sa gasesti chipul cel mai frumos, este o utopie care se transfera, de altfel, cotidianului. Orice chip am vedea intr-o lumina calda de apus, orice fizionomie care ne inspira bunatate, orice privire sincera s-ar intersecta cu a noastra pe strada si ne-ar acorda o clipa de atentie, este un chip care are sanse sa fie perceput ca fiind frumos. 

 

Pin It

Comenteaza articolul

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai citite
Estetica Premium by Andreea Berecleanu on Facebook EsteticaPREMIUM pe
Facebook
Follow US on Google+ EsteticaPREMIUM pe
Google+
Follow Estetica Premium on Pinterest EsteticaPREMIUM pe
Pinterest
Follow EsteticaPremium on Youtube EsteticaPREMIUM pe
Youtube
web tasarım vds vds sunucu mersin gergi tavan
web tasarım vds vds sunucu mersin gergi tavan