Adolescenta este varsta la care cele mai multe sprancene din lume sunt ciuntite: pensate prea mult, arcuite fortat sau vopsite in culori nepotrivite. Dar vine o vreme cand trebuie sa ne confruntam cu faptul ca firele de par nu mai cresc acolo unde erau candva la discretie.
Prin micropigmentare, un tehnician bun va crea sprancenele potrivite chiar daca are la dispozitie doar cateva fire de par. Nici mama ta nu va fi putea fi convinsa ca nu te-ai nascut cu ele asa. Noi am apelat la cunostintele Ilenei Popescu, specialist si profesor in micropigmentare, ca sa aflam tot ce este de stiut despre aceasta arta a micropigmentarii care ne poate imblanzi trasaturile fetei gasind, fir cu fir, echilibrul sprancenelor.
In ce consta procedura de micropigmentare?
Procedura este nedureroasa si cat se poate de simpla: se curata pielea, se aplica o crema anestezica dupa care se stilizeaza spracenele cu un creion. Acesta este pasul reversibil, adica momentul in care decizi daca iti place designul si nuantele folosite. Un ac sterilizat, accesorii de unica folosinta, pigmenti organici si procedura incepe!
Care este diferenta dintre micropigmentare si tatuaj?
In primul rand, micropigmentarea este o metoda mult mai blanda, se lucreaza in primul strat cornos al pielii, rezultatul este spectaculos, natural, pe cand, la tatuaj, putem introduce acel pigment pana in hipoderm. Pot fi cicatrici post tatuaj, culoarea vireaza nuante destul de ciudate cum ar fi kaki, negru-albastrui, si inca un dezavantaj este acela ca are o durata de viata foarte lunga: 15, poate chiar 20 de ani. Nu putem scapa de el decat cu ajutorul laserului.
Un alt aspect este ca, dupa o anumita varsta, fata este intr-o continua schimbare: pleoapele cad si daca ne dorim acel efect de lifting, nu-l mai putem face daca avem de-a face cu un tatuaj.
Cat dureaza efectul micropigmentarii?
In functie de epiderm, efectul micropigmentarii rezista de la un an si jumatate la 2 ani si jumatate, in functie de caz. Persoanele care au o piele mai groasa, cu pori dilatati, mai grasa, la ele pigmentul se pierde un pic mai repede decat la persoanele cu tenul uscat.
Bineinteles, longevitatea efectului micropigmentarii depinde si de obiceiurile noastre. Daca ne facem peeling, daca mergem frecvent la solar, daca recurgem la microdermabraziune, pigmentul este mult mai repede scos din piele.
Cum putem obtine un efect de lifting prin micropigmentare?
Putem crea un efect de lifiting folosind culori speciale, tehnici de lucru speciale, ace special concepute pentru asemenea procedura.
Pentru persoanele trecute de 50-55 de ani se lucreaza cu o tehnica bicolor sau chiar 3D, adica 2 sau 3 nuante in spranceana, punem iluminator in arcade si codita o putem ridica si putem sa luam putin din lungimea ei pentru a putea crea acest efect de lifing.
Cum putem obtine efect de volum prin micropigmentare?
Pentru un efect de volum se folosesc trei nuante: un blond inchis, un saten deschis si cateva fire de saten mediu. Cu alte cuvinte, sa nu faceti greseala sa veniti cu imagini cu sprancene stufoase de supermodel, specialistul stie cel mai bine care sunt regulile de simetrie care intineresc si subtiaza trasaturile fetei.
Cat costa micropigmentarea?
Pretul unei astfel de proceduri porneste de la 200 de euro si poate ajunge la 300-350 de euro. Daca suna costisitor, incearca sa calculezi cat te ajunge sa mergi lunar la cosmeticiana pentru stilizare.
Care este diferenta intre pigmentii organici si cei anorganici?
Pigmentii organici sunt mult mai luminosi si translucizi si nu au oxid de fier in compozitie. Oxidul de fier prelungeste durata de viata a tratamentului, insa se recomanda sa faci un test de alergie inainte cu 48 de ore de procedura.
Ce spun cei care au incercat micropigmentarea pe pielea lor?
Mihaela Sava: „Uimitor dar nu, nu doare. E asa, ca un scarpinat… sunetul m-a speriat la inceput, ce-i drept, credeam ca o sa ma simt ca la dentist, dar nu, nu doare. De-abia astept sa vin la intretinere, ca am inteles ca trebuie sa vin peste 30 de zile. Da, o sa recurg in continuare la micropigmentare, pentru ca pentru mine era chiar un chin sa imi creionez in fiecare dimineata sprancenele, sa mi le fardez, sa mi le pensez. Acum stau si ma gandesc ca ma trezesc si sunt fresh“.
Pentru Viorica, la 45 de ani, a fost o usurare sa afle ca poate avea, in sfarsit, niste sprancene vizibile pentru ca, de cand se stie, le-a avut aproape invizibile. „Sprancenele mele... foarte subtiri, cateva fire asezate unele langa celelalte… o simpla dunga subtire care aproape ca nu se vedea. De la 20 de ani, ma creionez, ma vopsesc. Acum, dupa micropigmentare pot sa spun pentru prima data ca am si eu sprancene care se vad si imi echilibreaza trasaturile fetei!“, ne-a impartasit Viorica Boica.