O realitate trista in ceea ce priveste femeile supraponderale

Pin It
O realitate trista in ceea ce priveste femeile supraponderale

Toate femeile traiesc cu groaza la gandul ca la un moment dat in viata s-ar putea ingrasa. Acum exista un motiv in plus. Oricat de discriminator ar suna, câteva kilograme în plus ne pot decide salariul sau chiar job-ul. 

Femeile mai pline au mai multe sanse sa aiba un salariu mai mic, cel putin asa spune un studiu. Conform acestuia, femeile supraponderale au tendinta de a avea slujbe mai prost platite si mai solicitante, asta prin comparatie cu femeile si barbatii care au o greutate in parametri. 

De fapt, legatura dintre kilogramele in plus si salariile modeste nu este atat de evidenta. Potrivit unui studiu realizat de Vanderbilt University din S.U.A., cand o femeie se ingrasa, are mai putine sanse sa obtina un post bine-platit intr-un birou. 

Iar femeile care sunt considerate obeze sau care sufera de obezitate morbida (in functie de indexul masei corporale) au mai multe sanse sa fie angajate pe posturi prost-platite, care presupun munca fizica: industria alimentara, ingrijirea copiilor, asistenta sociala. 

 

 

 

Pin It

Comenteaza articolul

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai citite
Estetica Premium by Andreea Berecleanu on Facebook EsteticaPREMIUM pe
Facebook
Follow US on Google+ EsteticaPREMIUM pe
Google+
Follow Estetica Premium on Pinterest EsteticaPREMIUM pe
Pinterest
Follow EsteticaPremium on Youtube EsteticaPREMIUM pe
Youtube