Alergatul ne face mai destepti

Pin It
Alergatul ne face mai destepti

“Mens sana in corpore sano” - “O minte sanatoasa, intr-un corp sanatos”, spuneau romanii. Stiau, oare, ceva ce oamenii de stiinta au descoperit abia recent? Probabil ca da. Si o stiau fara sa aiba la dispozitie mijloacele moderne de analiza. Acum, insa, avem o explicatie stiintifica.

Alergatul genereaza un fenomen numit “neurogeneza”, ceea ce se traduce prin aparitia de noi celule cerebrale. Desigur, acest lucru nu ne face – instantaneu – mai inteligenti. Insa ne sporeste considerabil capacitatea de a memora lucruri noi.

Interesant este ca nu toate formele de fitness duc la acest rezultat. Daca va place sa mergeti la sala si sa ridicati greutati, formarea de noi celule cerebrale este aproape insesizabila. Iar daca sunteti adeptii exercitiilor de mare intensitate, veti obtine acelasi rezultat neglijabil.

Totusi, de unde a aparut aceasta legatura intre alergat si memorie? Din cele mai vechi perioade ale istoriei, atunci cand omul trebuia sa alerge, pe distante mari, dupa vanat. Evident, nu stia sa scrie, nu stia sa intocmeasca o harta si nici macar sa se orienteze dupa stele. Asa ca isi regasea drumul spre casa numai si numai pe baza memoriei. Interesant, nu?

In concluzie, nu ezitati sa alergati. Ceea ce percepeati ca fiind o “limpezire a creierului” este, de fapt, un proces mult mai complex, care va va mentine mintea tanara.

Sursa: WeForum 

Pin It

Comenteaza articolul

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai citite
Estetica Premium by Andreea Berecleanu on Facebook EsteticaPREMIUM pe
Facebook
Follow US on Google+ EsteticaPREMIUM pe
Google+
Follow Estetica Premium on Pinterest EsteticaPREMIUM pe
Pinterest
Follow EsteticaPremium on Youtube EsteticaPREMIUM pe
Youtube