6 beneficii extraordinare ale ceaiului verde

Pin It
6 beneficii extraordinare ale ceaiului verde

Am putea spune ca una dintre cele mai sanatoase bauturi de pe planeta este ceaiul verde si nu am exagera. Este plin de antioxidanti si nutrienti cu efecte benefice, vizibile asupra corpului, iar daca nu v-am convins suficient, nu trebuie decat sa va ganditi la poporul japonez, ei consuma ceai verde in loc de cafea.

Iata 6 beneficii pe care le are ceaiul verde pentru sanatatea ta:

1. Imbunatateste functiile creierului – contine cofeina si amino acizi estentiali L-theanine care lucreaza in sinergie, imbunatatind performantele creierului.
2. Scade sansele dezvoltarii cancerului – continutul de antioxidanti puternici din ceaiul verde protejeaza celulele impotriva cancerului. Studiile au demonstrat ca persoanele care consuma ceai verde in mod regulat prezinta un risc mult mai scazut pentru dezvoltarea acestei maladii.

*Este important sa retii ca daca obisnuiesti sa adaugi lapte in ceaiul verde, valoarea antioxidanta a acestuia scade.

3. Are efect anti-imbatranire pentru creier si scade riscul aparitiei bolilor neurodegenerative – compusii bioactivi din ceaiul verde protejeaza neuronii si reduc riscul aparitiei celor doua boli neurodenerative: Alzheimer si Parkinson.
4. Protejeaza sanatatea orala – datorita continutului de catechina din ceaiul verde, bacteriile sunt distruse, iar riscul infectiilor este minimizat. De asemenea, acesta ajuta si impotriva respiratiei neplacute.
5. Protejeaza inima – ceaiul verde minimizeaza colesterolul total si pe cel negativ, LDL si trigliceridele.
6. Ajuta la pierderea kilogramelor si imbunatateste performantele fizice – datorita efectului de sporire a metabolismului, ceaiul verde este un ajutor in dieta, in mod special in reducerea grasimii din zona abdominala. Cofeina din ceaiul verde mobilizeaza acizii grasi din tesuturile adipoase si le face disponibile pentru miscare, transformandu-le in energie.

 

Pin It

Comenteaza articolul

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai citite
Estetica Premium by Andreea Berecleanu on Facebook EsteticaPREMIUM pe
Facebook
Follow US on Google+ EsteticaPREMIUM pe
Google+
Follow Estetica Premium on Pinterest EsteticaPREMIUM pe
Pinterest
Follow EsteticaPremium on Youtube EsteticaPREMIUM pe
Youtube