6 alimente care pot provoca dureri de cap

Pin It
6 alimente care pot provoca dureri de cap

De obicei, durerile de cap sunt generate de stres, oboseala, deshidratare si chiar de zgomotele puternice. Totusi, oricat de greu v-ar veni sa credeti, exista anumite alimente care pot provoca niste migrene absolut oribile. Bineinteles, situatiile difera de la persoana la persoana.

Dar sa vedem care sunt acele alimente care pot sa creeze probleme:

Branza maturata (Cedar, Camembert si chiar svaiterul) contine un aminoacid numit tiramina. Teoretic, nu ar trebui sa va afecteze absolut deloc. Dar, daca nu aveti destule enzime care sa descompuna tiramina, atunci va determina o crestere a presiunii sangelui si, automat, va veti trezit cu dureri de cap.

Vinul rosu, chiar daca este consumat in cantitati cat se poate de rezonabile, poate declansa o migrena, din cauza reactiilor chimice pe care taninul le produce la nivelul creierului.

Carnea procesata si conservele de peste contin tiramina, la fel ca si branza maturata. Dar mai vin cu ceva: cu nitrati si nitriti. Toata aceasta combinatie de substante va poate da o mare durere de cap.

Varza murata si Kimchi (o varza murata si foarte condimentata, specifica bucatariei sud-coreene) sunt cat se poate de bune atunci cand discutam despre sanatatea sistemului digestiv. In schimb, amandoua contin tiramina, care am – dupa cum au stabilit deja medicii - produce migrene.

Cafeaua si toate celelalte bauturi care contin cofeina pot fi responsabile pentru durerile de cap, din cauza ca sunt vasodilatatoare. Acest lucru apare, insa, numai dupa consumul unei cantitati respectabile de lichide pe baza de cofeina.

Fructele uscate si cele prea coapte au un nivel extrem de mare de tiramina. Deci sunt susceptibile sa va ofere o migrena de neuitat. In plus, fructele uscate contin si o mare cantitate de sulfiti, substante care – la randul lor – provoaca dureri de cap.

Sursa: Men's Health

Pin It

Comenteaza articolul

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai citite
Estetica Premium by Andreea Berecleanu on Facebook EsteticaPREMIUM pe
Facebook
Follow US on Google+ EsteticaPREMIUM pe
Google+
Follow Estetica Premium on Pinterest EsteticaPREMIUM pe
Pinterest
Follow EsteticaPremium on Youtube EsteticaPREMIUM pe
Youtube