Resveratrolul din struguri, elixirul longevitatii si nu numai!

Pin It
Resveratrolul din struguri, elixirul longevitatii si nu numai!

Toamna se numara bobocii… sau se aduna recolta si, mai ales, atunci incepe sezonul bahic. Viile sunt numai bune de cules pentru ca noi sa ne bucuram de mustul delicios, iar partea si mai buna din toate acestea este ca, fie ei rosii sau albi, strugurii au un continut mare de resveratrol ce aduce beneficii uimitoare asupra sanatatii tale.

Resveratrolul este un antioxidant si antiinflamator puternic care se gaseste in coaja si samburele strugurilor, iar de-a lungul anilor, acesta a fost considerat un element important in incetinirea procesului natural de imbatranire, activand gena longevitatii. Dar beneficiile sale nu se opresc aici, exista o intreaga lista cu beneficii ale resveratrolului. Iata cateva dintre acestea:


1. Sporeste pierderea in greutate – atunci cand este combinat cu isoflavonoidele din soia, corpul tau este asistat din doua parti, in lupta cu kilogramele: reduce dramatic, cu aproximativ 130%, abilitatea celulelor de a inmagazina grasimea si face ca aceste celule de grasime sa se dezintegreze cu o viteza de 246% mai mare decat in mod normal.
2. Protejeaza inima – resveratrolul sporeste dilatarea vaselor sanguine, astfel dand voie sangelui sa circule mai repede prin acestea. De asemenea, s-a demonstrat ca peretii vaselor de sange se relaxeaza, se maresc in diametru, prin urmare tensiunea scade si permite circularea unui volum mai mare de sange, prin tot corpului, oferind oxigen si nutrienti celulelor. 10mg de resveratrol, luat din suplimente alimentare, reduc in mod evident factorii de risc in cazul unui atac de cord.
3. Ajuta creierul – de vreme ce resveratrolul mareste circulatia sangelui catre creier, cu 200%, automat si viteza de raspuns a creierului se sporeste. De asemenea, acesta lupta impotriva radicalilor liberi care distrug in timp memoria.
4. Protejeaza impotriva cancerului de piele – numeroase studii au scos la iveala faptul ca resveratrolul aduce efecte pozitive in lupta impotriva cancerului, in general, iar in cazul pielii, acesta o protejeaza impotriva radiatiilor UVB.
5. Sustine refacerea musculara – fiind un antioxidant puternic, resveratrolul sustine celulele si organele interne in eliminarea acidului uric si altor toxine acumulate in corp, sustinand refacerea musculara.

Pin It

Comenteaza articolul

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai citite
Estetica Premium by Andreea Berecleanu on Facebook EsteticaPREMIUM pe
Facebook
Follow US on Google+ EsteticaPREMIUM pe
Google+
Follow Estetica Premium on Pinterest EsteticaPREMIUM pe
Pinterest
Follow EsteticaPremium on Youtube EsteticaPREMIUM pe
Youtube