1. Conopida contine mai multa vitamina C decat portocalele.
2. Conopida contine fito-chimicale. Daca e sa insiram lista de fito-chimicale, ne vom confrunta doar cu denumiri complicate care nu ne vor spune nimic. Esential e sa retinem ca fito-chimicalele sunt substante naturale care lupta impotriva cancerului.
3. O portie de conopida (asta insemnand 100 de grame) asigura jumatate din doza zilnica de potasiu si fosfor, care ne ajuta sa ne situam sistemul imunitar la valori normale.
4. Ciufulita conopida este capabila sa faca fata artritei, diabetului, dar si bolilor de inima.
5. De asemenea, este perfecta pentru problemele digestive, pentru ca are o multime de fibre.
6. Neinsemnata conopida are putine calorii. Deci un piure din conopida fiarta si asezonata corespunzator, poate fi o garnitura perfecta pentru masa de seara. Plus ca poate fi consumata si cruda, in salate, desigur dupa ce a fost spalata bine. Iar unii bucatari sunt capabili sa prepare ”caulifower rice”, adica ”orez de conopida”, folosind doar ”floricelele”.
Si, daca toata aceasta pledoarie nu v-a convins, intebati-va doar de ce scriitorul Mark Twain a numit conopida... ”o varza educata”.
(Articol preluat din Huffington Post Canada)