Metabolism stimulat cu doar 5 alimente

Pin It
Metabolism stimulat cu doar 5 alimente

Pentru ca nu-mi place cuvantul “dieta”, si nici ceea ce presupune acesta, prefer sa aleg obiceiuri alimentare care sa nu-mi puna bariere in meniul zilnic. Am grija ca din frigider sau din dulapurile din bucatarie sa nu-mi lipseasca cele 5 alimente care imi asigura cantitatea de nutrienti necesara bunei functionari a metabolismului, pentru ca adevarata “petrecere” incepe abia dupa masa…


1. Somonul – bogat in acizi grasi omega 3 si protenie, somonul ocupa primul loc pe listele de cumparaturi ale oricarei persoane preocupate de sanatate. Nu doar silueta, ci si ochii iti vor fi recunoscatori, daca vei consuma regulat peste.


*Daca nu iti place somonul, il poti inlocui cu hering, macrou, sardine, ton, pastrav sau halibut. Vegetarienii pot oricand alege fasolea sau spirulina, iar aportul de omega 3 si proteine le va fi asigurat.


2. Migdalele – un pumn mic, plin cu migdale crude este o sursa grozava si sanatoasa pentru a-ti potoli foamea, fara suprasaturare. Ideale ca gustare intre mese, migdalele inglobeaza o cantitate sanatoasa de calorii, facandu-le un combustibil excelent pentru organism, cu un continut scazut de grasimi. Iar lista cu beneficiile consumului migdalelor poate continua... Tu incearca-le si te vei convinge singura!


*Daca nu iti plac migdalele sau nu le ai la indemana, poti oricand sa le inlocuiesti cu nuci, caju sau fistic.


3.  Curcanul – cu un continut scazut de grasimi si un continut ridicat de acid folic, vitaminele B, B1 si B6, curcanul este numai bun de introdus in meniul tau. Cantitatea bogata de proteine continuta de carnea de curcan ajuta la cresterea masei musculare si iti furnizeaza energia continua, dupa exercitiile fizice.


*Daca esti vegetarian, poti inlocui cu succes curcanul, cu avocado sau spanac.


4. Spanacul – frunza de-un verde crud si patrunzator a spanacului este incredibil de plina de antioxidanti si minerale, inclusiv  vitaminele A, B2, C si K. De asemenea, magneziul, acidul folic, fierul si calciul sunt si ei prezenti in acest aliment bogat in nutrienti care satura, fara sa contina grasimi.


*Cel mai bine este sa il consumi in stare cruda, in salate, pentru un aport cat mai bun de nutrienti, insa daca alegi varianta gatita, ai grija sa nu-l lasi prea mult timp pe foc.


5. Capsunile – mici, dulci si racoritoare, ideale in smoothie-uri, salate de fructe sau chiar consumate ca atare, capsunile reprezinta o sursa bogata de antocianina care reduce riscul dezvoltarii afectiunilor cardiace si impiedica formarea celulelor independente de grasime. Daca nu te-am convins suficient, capsunile contin enzime digestive care opresc depunerea grasimilor si vitaminele C si A. Si iti mai spun un secret, simpaticele fructe contribuie si la starea ta psihica, alungand depresia!


*Pentru cei alergici la capsuni, variantele cele mai bune sunt: ciresele, prunele, rodiile, strugurii negri, bananele sau orice alte fructe de padure.


Tu ce obiceiuri alimentare sanatoase ai?

Pin It

Comenteaza articolul

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai citite
Estetica Premium by Andreea Berecleanu on Facebook EsteticaPREMIUM pe
Facebook
Follow US on Google+ EsteticaPREMIUM pe
Google+
Follow Estetica Premium on Pinterest EsteticaPREMIUM pe
Pinterest
Follow EsteticaPremium on Youtube EsteticaPREMIUM pe
Youtube
web tasarım vds vds sunucu mersin gergi tavan
web tasarım vds vds sunucu mersin gergi tavan