4 fructe exotice si beneficiile lor

Pin It
4 fructe exotice si beneficiile lor

Odata cu schimbarea vremurilor si deschiderea noastra, ca societate, catre nou, pe rafturile din supermarket-uri si chiar si in piete, si-au gasit locul diverse fructe exotice. Insa intrebarea tuturor este cat de sanatoase sunt acestea si de ce le-am prefera in fata traditionalelor mere, pere, gutui etc. pe care le cultivam in livezile din Romania.

Asadar, iata 4 exemple de fructe exotice si ale lor beneficii:

Ananasul - Intalnit pe toata perioada anului, ananasul are un gust exceptional si o aroma tropicala vibranta, dulce – acrisoara. De asemenea, ananasul aduce si multe beneficii organismului: bun anti-inflamator si antioxidant, benefic digestiei, intareste sistemul imunitar, o sursa importanta de tiamina, vitamina B1, B6, magneziu, bogat in fibre.
Ananasul poate fi consumat ca atare sau poate fi folosit la prepararea mancarurilor cu specific african.

Papaya - Supranumit si „fructul ingerilor”, datorita aromei delicoase, contine o sursa bogata de antioxidanti, nutrienti, precum carotenul, vitaminele A, C si B, minerale, magneziu, printre care intalnim si enzima papain, aceasta fiind de ajutor in procesul de digestie. Toti acesti nutrienti ajuta la o buna functionare a sistemului cardiovascular, protejeaza colonul si scade riscul de cancer de colon, benefic in boli, precum diabetul, celor cardiovasculare si reumatismului.

Fructul pasiunii - In ciuda dimensiunilor sale mici, fructul pasiunii este o sursa bogata de nutrienti, antioxidanti, fibre, vitaminele A si C. Este un fruct bogat in agenti nutritivi, reduce inflamatiile, previne bolile de inima si diabetul.

Rodia - Unul dintre cele mai sanatoase fructe, rodia contine sute de seminte comestibile bogate in fibre, vitamine, minerale si compusi bioactivi de plante. Pe langa acestea, rodia are efecte antiinflamatori, lupta impotriva cancerului de prostata, cancerului la san, scade presiunea arteriala, ajuta la mentinerea colesterolului, lupta impotriva artritei, durerilor de oase, a infectiilor fungice si ajuta la imbunatatirea memoriei.

 

Pin It

Comenteaza articolul

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai citite
Estetica Premium by Andreea Berecleanu on Facebook EsteticaPREMIUM pe
Facebook
Follow US on Google+ EsteticaPREMIUM pe
Google+
Follow Estetica Premium on Pinterest EsteticaPREMIUM pe
Pinterest
Follow EsteticaPremium on Youtube EsteticaPREMIUM pe
Youtube