Secretele unghiilor frumoase

Pin It
Secretele unghiilor frumoase

Stiti vorba aceea: “Spune-mi ce mananci, ca sa-ti spun cine esti?” E complet gresita! Formula corecta este: “Spune-mi ce mananci, ca sa-ti spun unde gresesti!” Si asta pentru ca mergem la tot felul de doctori, cu tot felul de probleme, cand – de fapt – ar trebui sa analizam ce mancam. De exemplu, unghiile ni se rup la cel mai mic efort. Care e varianta? Sa ne punem unele false? Nicidecum! Sa vedem ce-ar trebui sa mancam, pentru ca unghiile noastre naturale sa creasca asa cum ne dorim.

Iar lista alimentelor care ne intaresc unghiile nu este nicidecum lunga.

Ouale: pe langa faptul ca sunt pline de proteine, au un continut foarte mare de vitamina B. Respectiva vitamina este esentiala in producerea de biotina, care ce face? Exact! Intareste unghiile.

Broccoli: cand vine vorba despre unghii, nu mai insiram toata seria de beneficii de care respectiva “verzitura” dispune. Mentionam doar cisteina, un aminoacid simpatic, care ne ajuta sa ne consolidam structura unghiei.

Somonul: daca v-ati saturat sa auziti ca e bun si sanatos, inseamna ca trebuie sa mentionam faptul ca zincul si cuprul din respectivul peste contribuie la formarea colagenului. E bun pentru toate problemele tenului, dar se simte – in primul rand – la unghii.

Uleiul de cocos: nu e bun doar pentru par sau pentru fata. Contine vitaminele A, D, E si K. Asa ca, atunci cand va masati mainile cu uleiul de cocos, unghiile vor beneficia – la randul lor – de respectivul tratament.

Carnea de pui: contine, ca si oul, proteine si vitamina B. Dar mai are ceva. Zinc. Am vorbit deja despre el cand am discutat despre somon. Pe scurt, e foarte bun, mai ales daca nu suportati pestele.

Spanacul: nu degeaba ii facea lui Popeye niste muschi enormi. Dar, trecand peste desenele animate, spanacul e tot ce-i trebuie unghiei ca sa creasca lunga si sanatoasa. Are vitamina E, fier, toata gama de vitamine B, acid folic, plus vitamina A.

Migdalele: sunt o colectie de selenium, zinc, vitamina B si vitamina E. Daca aveti alergie la nuci, folositi uleiul de migdale. Are acelasi efect.

 

Sursa: Women`s Health

Pin It

Comenteaza articolul

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai citite
Estetica Premium by Andreea Berecleanu on Facebook EsteticaPREMIUM pe
Facebook
Follow US on Google+ EsteticaPREMIUM pe
Google+
Follow Estetica Premium on Pinterest EsteticaPREMIUM pe
Pinterest
Follow EsteticaPremium on Youtube EsteticaPREMIUM pe
Youtube
web tasarım vds vds sunucu mersin gergi tavan
web tasarım vds vds sunucu mersin gergi tavan