Iar lista alimentelor care ne intaresc unghiile nu este nicidecum lunga.
Ouale: pe langa faptul ca sunt pline de proteine, au un continut foarte mare de vitamina B. Respectiva vitamina este esentiala in producerea de biotina, care ce face? Exact! Intareste unghiile.
Broccoli: cand vine vorba despre unghii, nu mai insiram toata seria de beneficii de care respectiva “verzitura” dispune. Mentionam doar cisteina, un aminoacid simpatic, care ne ajuta sa ne consolidam structura unghiei.
Somonul: daca v-ati saturat sa auziti ca e bun si sanatos, inseamna ca trebuie sa mentionam faptul ca zincul si cuprul din respectivul peste contribuie la formarea colagenului. E bun pentru toate problemele tenului, dar se simte – in primul rand – la unghii.
Uleiul de cocos: nu e bun doar pentru par sau pentru fata. Contine vitaminele A, D, E si K. Asa ca, atunci cand va masati mainile cu uleiul de cocos, unghiile vor beneficia – la randul lor – de respectivul tratament.
Carnea de pui: contine, ca si oul, proteine si vitamina B. Dar mai are ceva. Zinc. Am vorbit deja despre el cand am discutat despre somon. Pe scurt, e foarte bun, mai ales daca nu suportati pestele.
Spanacul: nu degeaba ii facea lui Popeye niste muschi enormi. Dar, trecand peste desenele animate, spanacul e tot ce-i trebuie unghiei ca sa creasca lunga si sanatoasa. Are vitamina E, fier, toata gama de vitamine B, acid folic, plus vitamina A.
Migdalele: sunt o colectie de selenium, zinc, vitamina B si vitamina E. Daca aveti alergie la nuci, folositi uleiul de migdale. Are acelasi efect.
Sursa: Women`s Health