Cat de des este recomandat sa iti speli parul?

Pin It
Cat de des este recomandat sa iti speli parul?

Medicii dermatologi precum si stilisti sunt de acord ca nu este nevoie sa iti speli zilnic parul. Dar in fiecare zi se intampla ceva important: o sedinta, o negociere, o intalnire cu prietenii sau ceva care te face sa simti ca nu ai alternativa si ca parul trebuie sa fie proaspat spalat. 

Ce se intampla cu parul daca este spalat prea des?

Parul este o fibra; daca te gandesti la firul de lana al pulovarului tau preferat, iti dai seama ca pe masura ce trece prin mai multe spalari, isi pierde din structura. La fel este si cu parul: cu cat il speli mai des, cu atat intervii mai mult asupra starii lui naturale.

In functie de tipul de par, ai sanse mai mari sau mai mici sa faci economie la sampon:

* Firul lung, gros, carliontat sau vopsit rezista mai multa fara spalare pentru ca uleiurile de la nivelul scalpului nu ajung la fel de repede pe lungimea firului de par, asa ca acesta se mentine mai mult timp uscat.

* Parul natural, scurt, fin sau drept poate si el sa fie lasat in pace o data la o zi. Samponarea zilnica este indicata doar in cazul unei productii excesive de sebum dar chiar si in acest caz, se recomanda un sampon light pentru ingrijire delicata (contine detergenti mai blanzi).

Ce trucuri exista pentru amanarea momentului spalarii?

Un truc prin care poti amana spalarea parului este sa aplici pudra de talc pe un pamatuf (pe care il foloseste stilistul la indepartarea parului dupa tuns) si sa pudrezi parul la radacina. Pudra va absorbi sebumul si va amana procesul de spalare. Pudra nu inlocuieste samponul asa ca, la un moment dat, tot va trebui sa iei contact cu el. 

Pin It

Comenteaza articolul

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai citite
Estetica Premium by Andreea Berecleanu on Facebook EsteticaPREMIUM pe
Facebook
Follow US on Google+ EsteticaPREMIUM pe
Google+
Follow Estetica Premium on Pinterest EsteticaPREMIUM pe
Pinterest
Follow EsteticaPremium on Youtube EsteticaPREMIUM pe
Youtube