Cum poti sa scapi de grasimea de pe coapse si solduri?

Pin It
Cum poti sa scapi de grasimea de pe coapse si solduri?

Suntem mereu preocupate de grasimea incapatanata de pe coapse, abdomen si solduri. In loc sa ne epuizam cu diete si exercitii care nu vor sa dea rezultate, e timpul sa incercam o varianta mult mai simpla - relaxarea. 

Deanne Panday, autoarea manualului „Shut Up and Train!“ crede ca de vina pentru depunerile nejustificate de grasime sunt hormornii nostri (estrogen si progesteron). Pe langa acestia, orice schimbare, fie ea oricat de mica, in alimentatie, somn si miscare joaca un rol important in cantitatea de grasime pe care o acumulam. 

Te mentii supla atunci cand estrogenul lupta impotriva actiunii insulinei iar progesteronul ia la tranta cortizolul 

Estrogenul si progesteronul sunt acei hormoni produsi de ovare care sunt vitali sanatatii femeii. Cele doua tipuri de hormoni se afla intr-un balans perfect in organism iar orice modificare isi spune cuvantul prin modul in care arata si se simte corpul nostru. Estrogenul si progesteronul joaca un rol important in mentinerea unei talii inguste si in topirea grasimii in zone problematice precum soldurile si coapsele. Mai precis, estrogenul lupta impotriva actiunii insulinei iar progesteronul ia la tranta cortizolul. Cand atat insulina cat si cortizolul sunt produse in exces, grasimea se depune, in special la nivelul adomenului. 

Deanne spune ca estrogenul este principalul hormon responsabil de acumularea de grasime in jurul coapselor si a soldurilor. Progesteronul lucreaza impreuna cu estrogenul pentru a stopa acest efect. Cand esti stresata, acest proces natural nu are loc pentru ca un nivel ridicat de stres presupune un nivel ridicat de cortizol; acesta din urma inhiba nivelul de progesteron. Asadar, daca vezi ca grasimea incepe sa se acumuleze in jurul taliei, solutia este sa gasesti o cale sa te destresezi. Asa, ajuti sa creasca nivelul de progesteron in corp iar balanta este reechilibrata. 

Cum sa iti maresti nivelul de estrogen

Nivelul de estrogen creste atunci cand avem o dieta echilibrata, bogata in proteine si carbohidrati buni. Un alt factor este varsta. Pe masura ce imbatranim, acumulam tot mai multi hormoni care imita toxinele din organism. Asta duce la un dezechilibru si, eventual, ajungem sa producem cantitati mai mici de progesteron si estrogen. 

Coapse tonifiate si o talie mica: acestea sunt rezultatele unei alimentatii corecte si a eliminarii stresului. Obiceiurile bune pot sa resincronizeze hormonii, reducand totodata si circumferinta taliei. Incearca sa faci exercitii care sa creasca nivelul HGH (hormonul uman de crestere) si, cu fiecare ocazie, petrece-ti timpul intr-un mod cat mai relaxant: intr-un spa, la yoga sau, de ce nu, la un ceai verde cu prietenele. 

 

Pin It

Comenteaza articolul

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai citite
Estetica Premium by Andreea Berecleanu on Facebook EsteticaPREMIUM pe
Facebook
Follow US on Google+ EsteticaPREMIUM pe
Google+
Follow Estetica Premium on Pinterest EsteticaPREMIUM pe
Pinterest
Follow EsteticaPremium on Youtube EsteticaPREMIUM pe
Youtube