Esti un bun candidat pentru injectarea cu grasime?
Lista articolelor despre proceduri barbati si chirurgie plastica pe esteticapremium.ro
Injectarea cu grasime sau transferul de grasime autologa (proprie) este o procedura prin care se tranfera grasimea din zone cu exces (coapse, abdomen, aripioare etc.) si se injecteaza in zone carora le lipseste volumul (fata, maini, sani sau fese). Aceasta interventie este una sigura, de lunga durata, bine-tolerata, care produce rezultate cu aspect natural.
Esti un bun candidat pentru injectarea cu grasime?
Citeste continuarea articolului Ce este injectarea cu grasime?
Toxina Botulinica sau Botoxul este o injectie cosmetica care blocheaza semnalele nervoase care determina contractarea muschilor. Acest efect relaxeza si netezeste aspectul liniilor si a ridurilor cauzate de miscarile repetitive ale fetei - cel mai frecvent, cele dintre sprancene, efectul de laba gastei din jurul ochilor si adanciturile orizontale de pe frunte.
Toxina Botulinica este folosita in cosmetica pentru a balansa asimetria faciala si aspectul imbatranit al gatului, precum si pentru a reduce transpiratia abundenta, migrenele si contractia muschilor.
Citeste continuarea articolului Ce este injectarea cu toxina botulinica?
Substantele de umplere sunt folosite in proceduri minim-invazive pentru a da volum, modifica conturul fetei si umplerea ridurilor. Zonele destinate injectiei cu substante de umplere sunt fata, gatul si mainile. Rezultatul este de netezire si intinerirea tesuturilor. Popularitatea substantelor de umplere este determinata de rezultatele imediate, riscuri limitate si timpul redus de recuperare.
Esti un bun candidat pentru substantele de umplere?
Citeste continuarea articolului Ce sunt substantele de umplere?
Se poarta transformarile personalizate, nu cele dupa modele celebre. 2019 este anul tehnologiilor avansate dedicate intineririi pielii, conturarii si remodelarii corpului. Predictiile Societatii Americane de Chirurgie Plastica si Estetica arata ca anul acesta este anul solutiilor minim invazive si al tehnicilor si tehnologiilor chirurgicale inovative, astfel incat rezultatele sa se vada mai rapid, fara efecte secundare notabile si cu o recuperare scurta dupa interventii.
Medicii americani sustin ca va conta mai putin lookul celebritatilor si mai mult cel individual, personalizat pentru cei care vor apela la chirurgia estetica.
Doctorii de peste Ocean cred ca vor mai avea solicitari de la paciente doritoare sa aiba nasul actritei Meghan Markle sau buzele lui Kylie Jenner, dar deja cererile transformarilor dupa lookul vedetelor au scazut, iar numarul lor va fi din ce in ce mai mic. Mai degraba, vor creste cerintele de infrumusetare a propriului look dupa cum este el proiectat in functie de filtrele de pe Instagram, Facetune sau SnapChat.
Citeste continuarea articolului Ce interventii estetice aduce 2019
“Less is more” ar fi varianta englezeasca al lui “Ce e mult, strica”. Doua proverbe cu aceeasi semnificatie, apartinand unor culturi diferite, si care se aplica de minune si in domeniul chirurgiei estetice. Desi pare greu de crezut, inceputurile operatiilor plastice se situeaza undeva in Egiptul antic, intre 3000 si 2500 BC, cand intr-un text medical au fost mentionate tratamente chirurgicale pentru fracturi de piramida nazala.
Ulterior, acelasi gen de operatii au fost realizate in India de catre celebrul medic Sushruta.
Medicii europeni s-au inspirat de la indieni si au inceput sa realizeze rinoplastii abia la inceputul secolului 19.
Fiind initial de natura reconstructiva, mai ales dupa cele doua razboaie mondiale care au lasat in urma sute de mii de mutilati, medicina plastica isi dezvolta componenta exclusiv estetica abia mult mai tarziu, o data cu aparitia antibioticelor si anesteziei.
Inventia social media este responsabila in ultimii ani de un boom imens in domeniul chirurgiei estetice. In 2014, numai in Statele Unite au fost realizate aproape 16 milioane de proceduri, adica dublu fata de inceputul secolului 21. Cele mai frecvente cinci interventii sunt augmentarea mamara, liposuctia, reductia mamara, blefaroplastia(sau operatia pleoapelor cazute) si abdominoplastia.
Un enorm avant in acest domeniu il cunoaste in prezent Asia, unde China si India reprezinta cele mai mari piete ale chirurgiei estetice.
Motivele pentru care recurgem la chirurgia estetica pot fi multiple, insa consultatia cu chirurgul specialist trebuie sa scoata la iveala daca aceste motive tin de dorinta pacientului de a se simti mai bine in propria piele, sau sunt efectul unor probleme psihologice pe care o operatie estetica nu le poate rezolva.
O operatie estetica trebuie facuta numai pentru sine insusi, nu pentru a raspunde asteptarilor sociale, de apartenenta a unui grup, sau in speranta ca efectul acestei operatii va poate schimba viata total.
O operatie estetica va poate ajuta sa pareti mai tanar, va poate armoniza trasaturile si reda increderea in propria persoana.
Citeste continuarea articolului Despre limitele chirurgiei estetice si momentul cand chirurgul trebuie sa spuna „NU”
EP Live Sessions by Andreea Berecleanu&Dr. Constantin Stan
Ingrijirea pielii: Preventie sau Tratament