In functie de gravitatea ei, acneea poate provoca tulburari emotionale si poate lasa cicatrici, insa tratamentele dermatologice si estetice obtin rezultate din ce in ce mai bune pentru psihicul si aspectul pacientului.
Lista articolelor despre dermatologie si acnee pe esteticapremium.ro
Acneea este o disfunctie a foliculilor de par si a glandelor sebacee. Glandele se infunda, rezultand in cosuri si chisturi. Acneea debuteaza de cele mai multe ori la pubertate. Pe durata pubertatii, creste nivelul de hormoni sexuali masculini (androgeni) atat la baieti, cat si la fete, determinand ca glandele sebacee sa devina mai active; aceasta rezulta in producerea sporita de sebum. De obicei, acneea apare pe fata, gat, piept, spate si umeri.
In functie de gravitatea ei, acneea poate provoca tulburari emotionale si poate lasa cicatrici, insa tratamentele dermatologice si estetice obtin rezultate din ce in ce mai bune pentru psihicul si aspectul pacientului.
Citeste continuarea articolului Acneea
Viata de zi cu zi poate fi foarte stresanta, asta in mod evident. In incercarea de a imbina cariera cu stilul de viata sanatos si viata sociala, sistemul nostru imunitar poate sa cedeze, sanatatea emotionala sa se subrezeasca, iar stresul sa-si faca loc in rutina, cauzand stricaciuni vizibile.
Stresul se manifesta prin inflamarea glandelor, incapacitatea de a dormi sau excese alimentare, iar un organ important al nostru primeste lovitura de gratie: pielea.
Specialistii in ingrijirea pielii explica de ce se intampla acest lucru: “Cu totii avem tipuri de piele unice si schimbatoare, iar simptomele induse de stres se manifesta diferit la fiecare persoana. Acest lucru poate include: explozii acneice, senzatie de mancarime, iritatii, uscaciune in exces si rozacee.”
Citeste continuarea articolului Stresul, inamicul numarul unu al pielii!
V-am povestit despre miraculosul ulei de cocos, despre cat de bun este uleiul de masline in bucatarie, dar si in rutina de ingrijire a pielii, insa sunt convinsa ca nu i s-a oferit locul meritat si uleiului din seminte de macese. Am o veste bomba: sunt foarte mari sansele ca acesta sa detroneze uleiul de cocos, la capitolul beneficii pentru piele.
Nu degeaba este secretul frumusetii de portelan al fostului ingeras Victoria's Secret, Miranda Kerr. Uleiul din seminte de macese este plin de vitamine, antioxidanti si acizi grasi esentiali cunoscuti pentru corectarea petelor hiperpigmentare, hidratarea pielii uscate si sensibile, in timp ce liniile fine si cicatricele nu au nicio sansa in fata acestuia. Pentru Miranda Kerr, deja a devenit un must have in rutina sa de ingrijire a pielii si spune ca uleiul din seminte de macese actioneaza la nivel celular si reintinreste pielea. Il aplica noaptea, iar dimineata se trezeste cu un ten radiant.
Specialistii in ingrijirea pielii spun ca acest ulei a fost folosit din vremuri stravechi, inca de pe vremea Egiptului Antic, Mayasilor si Amerindienilor care il foloseau datorita proprietatilor sale curative. Cel mai bine este sa alegem un tip de ulei din seminte de macese, presat la rece, care nu a fost alterat de caldura puternica, pentru ca astfel nutrientii sunt mult mai bine conservati. Uleiul are o textura usoara, non grasa si este absorbit de piele foarte repede.
Acizii grasi esentiali care se gasesc in acest ulei face minuni in cazul persoanelor care au un scalp uscat, trateaza acneea si eczemele. Multi specialisti pluseaza chiar si spun ca ar fi mai bun decat Botox-ul, datorita vitaminei C si licopenului care au proprietati de intinerire a pielii, astfel ca uleiul din seminte de macese este solutia sigura pentru repararea suprafetei pielii, redandu-i elasticitatea si protejand-o impotriva actiunii soarelului si a poluarii care determina aparitia ridurilor.
Citeste continuarea articolului Uleiul din seminte de macese, miracol pentru piele!
S-au gasit tot soiul de motive pentru care acneea la adulti este un fenomen in crestere, dar, pentru oricine care chiar sufera din cauza ei, singurul lucru care conteaza este gasirea unei solutii care sa functioneze si, desigur, o lista lunga de factori declansatori de care trebuie sa se fereasca. Orice dermatolog va spune ca, de-a lungul experientei sale, a intalnit trei factori recurenti responsabili de eruptii acneice la adulti: hormonii, stresul si dieta.
Hormonii
Cred nu sunt putine femeile care nu se au prea bine cu hormonii, atat la nivel de relatie fiziologica cat si...interpersonal. Acesti mesageri din sange influenteaza modificari fizice, fiziologice, comportamentale si intervin, de-a lungul intregii noastre vieti: in procesul de crestere, sexualitate, reproducere, metabolism, somn, stari de spirit si dupa o viata de jonglat cu ei, se gandesc ca nu ar strica sa declanseze si o acnee.
Citeste continuarea articolului De ce tot mai multi adulti dezvolta acnee?
In editia de astazi a rubricii Estetica Premium by Andreea Berecleanu aflati cum isi pune alimentatia amprenta asupra tenului nostru.
Citeste continuarea articolului Cum isi pune alimentatia amprenta asupra tenului nostru?
EP Live Sessions by Andreea Berecleanu&Dr. Constantin Stan
Ingrijirea pielii: Preventie sau Tratament