Lista articolelor despre corp si implanturi mamare pe esteticapremium.ro
Prof. Dr. Giovanni Botti, directorul clinicii Villa Bella (www.villabella.it), din Salo - Italia, chirurg plastician recunoscut international, le spune femeilor cat de mari pot fi implanturile pe care si le doresc.
Citeste continuarea articolului Cat de mari pot fi implanturile pe care ti le doresti?
“Less is more” ar fi varianta englezeasca al lui “Ce e mult, strica”. Doua proverbe cu aceeasi semnificatie, apartinand unor culturi diferite, si care se aplica de minune si in domeniul chirurgiei estetice. Desi pare greu de crezut, inceputurile operatiilor plastice se situeaza undeva in Egiptul antic, intre 3000 si 2500 BC, cand intr-un text medical au fost mentionate tratamente chirurgicale pentru fracturi de piramida nazala.
Ulterior, acelasi gen de operatii au fost realizate in India de catre celebrul medic Sushruta.
Medicii europeni s-au inspirat de la indieni si au inceput sa realizeze rinoplastii abia la inceputul secolului 19.
Fiind initial de natura reconstructiva, mai ales dupa cele doua razboaie mondiale care au lasat in urma sute de mii de mutilati, medicina plastica isi dezvolta componenta exclusiv estetica abia mult mai tarziu, o data cu aparitia antibioticelor si anesteziei.
Inventia social media este responsabila in ultimii ani de un boom imens in domeniul chirurgiei estetice. In 2014, numai in Statele Unite au fost realizate aproape 16 milioane de proceduri, adica dublu fata de inceputul secolului 21. Cele mai frecvente cinci interventii sunt augmentarea mamara, liposuctia, reductia mamara, blefaroplastia(sau operatia pleoapelor cazute) si abdominoplastia.
Un enorm avant in acest domeniu il cunoaste in prezent Asia, unde China si India reprezinta cele mai mari piete ale chirurgiei estetice.
Motivele pentru care recurgem la chirurgia estetica pot fi multiple, insa consultatia cu chirurgul specialist trebuie sa scoata la iveala daca aceste motive tin de dorinta pacientului de a se simti mai bine in propria piele, sau sunt efectul unor probleme psihologice pe care o operatie estetica nu le poate rezolva.
O operatie estetica trebuie facuta numai pentru sine insusi, nu pentru a raspunde asteptarilor sociale, de apartenenta a unui grup, sau in speranta ca efectul acestei operatii va poate schimba viata total.
O operatie estetica va poate ajuta sa pareti mai tanar, va poate armoniza trasaturile si reda increderea in propria persoana.
Citeste continuarea articolului Despre limitele chirurgiei estetice si momentul cand chirurgul trebuie sa spuna „NU”
De la piele mult prea intinsa pe fata, sprancene pozitionate mai sus decat in mod normal pana la sani exagerati de mari, look-urile artificiale create la cabinetul esteticianului au iesit din moda de ceva vreme. Noul trend este "naturalul", cu ghilimelele de rigoare, mai bine spus, cat se poate de apropiat de ideea de natural, deci sa para ca nu ti-ai facut nicio interventie, dar arati tot timpul tanara.
In trecut era ceva normal sa vezi femei care au iesit din clinici de chirurgie estetica si sa arate ca si cand ar fi de plastic: proceduri exagerat realizate precum lifting-uri faciale, fillere si Botox, implanturi de silicon mari si rotunde etc..
Intr-adevar, nici optiunile nu erau multe. De exemplu singura varianta pentru protezele mamare erau cele cu solutie salina care ofereau sanilor rotunjime si fermitate exagerata. Astazi, specialistii spun ca interventiile estetice trebuie sa umple zonele unde exista anumite deficiente si sa inlature ceea ce este in plus.
Si instrumentele si tehnicile chirurgilor s-au imbunatatit, iar pacientele se pot bucura de rezultate mult mai bune. In cazul sanilor, pacientele pot alege dintr-o gama larga de forme si marimi, tocmai pentru a se apropia cat mai mult de ideea de natural. De asemenea, majoritatea interventiilor chirurgicale sunt insotite de proceduri non-invazive cu substante de umplere sau transfer de grasime, pentru obtinerea unor rezultate mult mai bune.
Citeste continuarea articolului Trendurile in chirurgia estetica
Augmentarea feselor („implant fesier“, „fese braziliene“ sau „gluteoplastie“) este o procedura care remodeleaza si contureaza posteriorul prin marirea lui in volum, echilibrand armonios intregul profil. Interventia se bucura de o popularitate mare la nivel international - conform American Society of Plastic Surgeons, aproximativ 10.000 de persoane si-au marit fesele prin transfer de grasime in 2013.
Adevarul e ca posterioarele generoase, indiferent ca apartin Afroditei Kalipygos (in traducere: Venus cu fese frumoase), lui Beyonce, Jennifer Lopez sau Kim Kadashian, comunica senzualitate, tinerete si fertilitate.
Cele mai populare metode de marire a feselor sunt transferul de grasime proprie prin care se elimina sau repozitioneaza surplusul si insertia de implanturi menite sa dea volum feselor si sa le imbunatateasca forma.
Citeste continuarea articolului Ce este augmentarea feselor?
Vedem mereu vedetele cum, la o luna dupa nastere, arata impecabil. In sinea noastra, este, fara doar si poate o contradictie. Cum este posibil? Mai ales cand mamele ne-au povestit ca, dupa ce ne-au nascut au ramas cu vergeturi, cu kilograme in plus, sau ca, pur si simplu, maternitatea le-a modificat corpul. Sani lasati, talie si coapse pline, aceasta este realitatea pe care nu o constientizam pentru ca nu suntem expusi la ea.
Fiecare corp reactioneaza diferit, de aceea este important sa nu fim expuse doar la povestile cu mame care nu s-au ingrasat niciun kilogram sau care, mai mult, sunt mai slabe si mai frumoase ca oricand. E bine sa stim ce urmeaza pentru a ne pregati psihic pentru schimbare.
Jade Beall, fotograf, doreste sa arate prin proiectul The Bodies of Mothers: A Beautiful Body Project ca frumusetea corpului unei femei care a dat nastere se regaseste in fiecare cuta, cicatrice sau vergetura. Imperfectiunile sunt semnul dragostei, al nasterii si al vietii. Jade a inceput acest proiect fotografic dupa ce a suferit o depresie post-partum venita tocmai din socul produs de schimbarile fizice pe care le-a experimentat dupa maternitate.
Citeste continuarea articolului Cum arata corpul unei femei dupa nastere?
EP Live Sessions by Andreea Berecleanu&Dr. Constantin Stan
Ingrijirea pielii: Preventie sau Tratament