Remedii anti-insomnie care nu functioneaza

Pin It
Remedii anti-insomnie care nu functioneaza

Vrem, nu vrem, la un moment dat tot ne vom confrunta cu imposibilitatea de a adormi atunci cand vrem. Daca se intampla o data pe saptamana, nu e cazul sa ne panicam. Insa, daca noapte de noapte, avem mari dificultati de a dormi minimum 8 ore, e cazul sa facem ceva. Iar prima idee care ne vine in minte, e sa punem in aplicare sfaturile bunicilor. Dar oare chiar functioneaza?

Laptele cald: ar trebui sa ne adoarma, pentru ca are in compozitie triptofan. Un soporific, adica un ceva linistitor, care il va chema imediat pe Mos Ene pe la gene. Numai ca laptele are in compozitie si o gramada de proteine, care ne vor face sa simtim nevoia de activitate.

Numaratul oilor: functioneaza atat timp cat toate oile sunt aliniate. Insa, daca le remarcam pe cele care ies din rand sau sunt din rase diferite, s-a dus somnul instantaneu. Iar daca stiti ca sunteti niste persoane foarte ordonate, uitati de oi. Nu va vor adormi, mai ales daca sar parleazul dupa cum le taie capul.

Vizualizarea: e foarte bine sa va imaginati stand intr-un sezlong, la malul marii. Nu se aude niciun sunet, briza bate incet, nu va impiedica nimic sa adormiti... Dar daca va vizualizati pe plaja, la o petrecere cu prietenii? Iar nu e bine.

Uleiul de lavanda: e celebru pentru proprietatile sale de relaxare. Numai ca depinde de la organism la organism. Daca pe unii, mirosul ii adoarme, pe altii ii revigoreaza. Clar, nu are sens sa va simtiti plini de energie exact la ora la care ar trebui sa adormiti.

Baia calda: daca mai adaugati niste saruri, iar dupa aceea va dati cu un ulei de corp care miroase superb, e clar ca veti dormi minimum 8 ore, fara niciun deranj. Numai ca s-ar putea intampla ca, dupa tot acest ritual, sa simtiti cum va invadeaza energia.

Pe scurt, nu aplicati toate retele pe care le auziti. Ascultati-va corpul. El va va spune ce aveti de facut.

Sursa: Harper's Bazaar

Daca ti-a placut articolul, s-ar putea sa te intereseze si cateva metode simple pentru recapatarea energiei. 

 

Pin It

Comenteaza articolul

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai citite
Estetica Premium by Andreea Berecleanu on Facebook EsteticaPREMIUM pe
Facebook
Follow US on Google+ EsteticaPREMIUM pe
Google+
Follow Estetica Premium on Pinterest EsteticaPREMIUM pe
Pinterest
Follow EsteticaPremium on Youtube EsteticaPREMIUM pe
Youtube