5 semne care iti arata ca ai baut prea multa cafea

Pin It
5 semne care iti arata ca ai baut prea multa cafea

Cafeaua reprezinta motorul multora dintre noi si chiar un motiv pentru a socializa. Problema este ca atunci cand exageram cu aceasta, corpul nostru incepe sa o ia razna, iar dintr-un aliat de nadejde pentru sanatate, poate deveni chiar un dusman.

Mai jos sunt cateva semne care iti arata ca astazi ai exagerat cu numarul cafelelor:

1. Esti hiperactiv
- Cafeaua este un stimulent pentru sistemul nervos central, insa blocheaza receptorii adenozini si pluseaza, in schimb, cu adrenalina, dopamina si glutamat, o combinatie ce duce la epuizare si la puseuri nervoase.
2. Iti scade energia, in timpul zilei.
- Cafeaua are beneficii nenumarate si, intr-adevar, poate fi un motor, dar te poate duce de la extaz la agonie in doar cateva momente. Atunci cand efectul energizant s-a pierdut, energia scade brusc, iar productivitatea iti este afectata. Pentru energie trebuie sa mananci micul dejun, acesta este adevaratul combustibil.
3. Faci multe drumuri la toaleta
- Cafeaua are efect diuretic, ceea ce inseamna ca te vei duce la toaleta mai des decat in mod normal, iar tu te vei deshidrata mai repede. Este bine sa bei multe lichide, dupa ce ai consumat cafea sau sa mananci ceva in timp ce sorbesti din ceasca de espresso.
4. Ti se zbat ochii
- Desi pare ca incep sa ti se zbata ochii dintr-o data, Institutul National de Sanatate enumera cafeaua in topul cauzelor principale, din cauza efectului excitant pe care il are aceasta la nivelul neurotransmitatorilor.
5. Programul tau de somn o ia razna
- Cafeaua iti poate sabota programul de somn, distrugandu-i calitatea si cantitatea necesara corpului tau pentru a se reface, iar tu vei avea senzatia de jet-lag toata ziua. Nu mai bea cafea dupa ora 4, iar programul tau de somn nu va avea de suferit.

Pin It

Comenteaza articolul

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai citite
Estetica Premium by Andreea Berecleanu on Facebook EsteticaPREMIUM pe
Facebook
Follow US on Google+ EsteticaPREMIUM pe
Google+
Follow Estetica Premium on Pinterest EsteticaPREMIUM pe
Pinterest
Follow EsteticaPremium on Youtube EsteticaPREMIUM pe
Youtube
web tasarım vds vds sunucu mersin gergi tavan
web tasarım vds vds sunucu mersin gergi tavan