Stii care este diferenta dintre linii fine si riduri?

Pin It
Stii care este diferenta dintre linii fine si riduri?

Deseori auzim sintagma „linii fine si riduri“ ca si cum ar fi un efect 2 in 1. Dar, de fapt, liniile si ridurile sunt la fel de unice precum cauzele care le provoaca. Afla care sunt diferentele dintre linii fine si riduri, astfel incat sa poti gasi tratamente adecvate pentru fiecare.

Liniile fine

Mici si fine, liniile apar de la miscarile repetate ale muschilor care provoaca o mica cuta in piele. Cei care zambesc desc, se incrunta sau sunt, pur si simplu, foarte expresivi, vor avea linii fine mai devreme decat cei care isi conserva expresiile faciale. Cand pielea este tanara, revine cu usurinta la forma initiala, insa pe masura ce imbatranim, isi pierde din elasticitate si din capacitatea de a-si relua pozitia; acesta este momentul in care liniile devin permanente.

Sunt localizate in colturile ochilor, pe frunte, pe pometi, intre sprancene si in colturile externe ale gurii.

Ridurile

Mult mai profunde si mai dramatice, ridurile sunt cute vizibile, punti si pliuri in piele. Ridurile pot fi cauzate de imbatranire, pierderea colagenului si a elastinei, prea multa expunere solara, medicamente si piele uscata, deshidratata. Ridurile se diferentiaza de liniile fine prin faptul ca sunt mult mai difuze pe suprafata fetei; pe de alta parte, liniile pot deveni mult mai proeminente cu timpul.

Ridurile apar pe fata, pe gat si piept; pe brate si maini.

Cand se transforma o linie fina intr-un rid?

O linie se poate transforma intr-un rid mai ales atunci cand nu I se acorda atentie din timp. De fapt, o linie fina sa transforma adesea intr-un rid, prin adancire, atunci cand se distruge colagenul. Partea pozitiva este ca si un rid se poate transforma intr-o linie fina, atunci cand I se administreaza tratamentul potrivit.

Cum poti sa ameliorezi aspectul lor?

Daca citesti articolul acesta, sunt aproape convinsa ca folosesti deja o crema hidratanta. Cel mai important lucru este sa iti pastrezi pielea hidratata; aceasta este metoda cea mai simpla prin care tii la distanta ridurile si liniile fine. Asta pentru ca o piele hidratata este bucalata si neteda iar liniile si ridurile sunt mai greu de observat. Protectia solara adauga un plus de garantie ca ridurile si liniile vor intarzia sa se faca simtite.

Pin It

Comenteaza articolul

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai citite
Estetica Premium by Andreea Berecleanu on Facebook EsteticaPREMIUM pe
Facebook
Follow US on Google+ EsteticaPREMIUM pe
Google+
Follow Estetica Premium on Pinterest EsteticaPREMIUM pe
Pinterest
Follow EsteticaPremium on Youtube EsteticaPREMIUM pe
Youtube