Greseli pe care le facem cu sprancenele noastre

Pin It
Greseli pe care le facem cu sprancenele noastre

O pereche frumoasa de sprancene reprezinta cea mai buna modalitate de a-ti incadra fata si de a-ti pune in evidenta trasaturile frumoase. Cu toate acestea, se intampla ca in mod constant sa facem anumite greseli in stilizarea lor, greseli ce ne pot costa intregul look.

Iata ce lista de “asa nu” au expertii in materie de sprancene:

1. Le conturezi cu o nuanta diferita de cea pe care o au sprancenele tale in mod natural – trebuie sa te concentrezi pe culoarea pe care o ai tu la baza si nu pe cea pe care o au eventualele suvite, iar secretul pentru un efect de lifting se afla in accentuarea arcadei cu o nuanta un pic mai inchisa decat cea pe care o ai.
2. Le pensezi asimetric – intr-adevar, sprancenele sunt surori, insa nu gemene si nu putem sa vorbim de sprancene identice, pentru ca nu este cazul, insa daca le pensezi astfel incat sa accentuezi si mai mult asimetria, vei ajunge sa arati ciudat. Sfatul specialistilor este sa pensezi firele de par de sub linia lor, in loc pe cele de deasupra.
3. Nu le conturezi in avantajul tau – in loc sa corectam forma sprancenelor pornind de la cea existenta, majoritatea facem greseala de a accentua ceea ce are deja, iar asta nu este intocmai bine. Pentru a te descurca mai usor opteaza pentru un creion de sprancene sau o formula gel cu care poti lucra usor, pentru a-ti da forma perfecta.
4. Tai firele groase sau incretite – daca exagerezi cu taiatul acestora, nu esti pe drumul cel bun. Din contra, prea mult sau prea scurt poate face ca sprancenele tale sa arate subtiri, recomandarea specialistilor este sa le tunzi putin si sa aplici gel din aloe sau ulei de ricin pentru a le mentine moi si dese.
5. Sunt aproape inexistente – sprancenele subtiri, foarte deschise la culoare ofera un look aspru si chiar iti adauga ani buni la cei pe care ii ai deja. Pe masura ce imbatranim, in mod natural, si sprancenele se raresc, astfel ca trebuie sa profitam de ce avem si chiar sa accentuam acest lucru cu produse de makeup, in cazul in care natura nu ne-a inzestrat cu sprancene stufoase.
6. Le pensezi prea mult din fata – ca regula de baza, spranceana trebuie sa inceapa cu cativa milimetri inainte de nivelul coltului intern al ochiului, astfel vei avea un aspect tanar si natural.
7. Le pensezi acasa, chiar daca nu te pricepi – un specialist poate detecta de la o posta o pereche de sprancene mult prea pensate, pentru ca nu se incadreaza armonios cu celelalte trasaturi ale fetei. Cel mai bine este ca macar de cateva ori pe an sa apelezi la serviciile unui profesionist, apoi sa urmezi conturul dat de el si doar sa pensezi ceea ce creste pe langa.

Sursa foto: Pinterest

 

Pin It

Comenteaza articolul

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai citite
Estetica Premium by Andreea Berecleanu on Facebook EsteticaPREMIUM pe
Facebook
Follow US on Google+ EsteticaPREMIUM pe
Google+
Follow Estetica Premium on Pinterest EsteticaPREMIUM pe
Pinterest
Follow EsteticaPremium on Youtube EsteticaPREMIUM pe
Youtube