Ingrediente din cremele de ingrijire a fetei care nu trebuie amestecate niciodata

Pin It
Ingrediente din cremele de ingrijire a fetei care nu trebuie amestecate niciodata

Daca inca nu ai adoptat o rutina de ingrijire a tenului care sa includa mai multe tipuri de produse, ar fi cazul sa incepi de pe acum. Dermatologii ne recomanda ca pentru o mai buna absorbtie a ingrdientelor active dintr-o crema, trebuie sa urmezi trei pasi: esenta hidratanta cu o formula usoara precum apa, un serum care sa trateze problemele tenului si o crema cu factor de protectie.

Insa inainte de a da buzna in magazine si de a cumpara produsele necesare, este important sa afli care sunt ingredientele care nu fac casa buna impreuna si pe care nu ar trebui sa le amesteci niciodata.

1. Retinolul si alfa-hidroxi acizi (AHA), precum acidul glicolic si lactic. Aceasta combinatie este reteta sigura catre roseata si iritare a pielii. Daca se intampla, totusi, sa faci acest mix, cea mai rapida cale de a-ti calma pielea este sa aplici un anti-inflamator si o crema cu hidrocortizon.
2. Retinolul si tratamentele impotriva acneei. Daca folosesti acid salicilic si retinol in acelasi timp, pielea ta se va deshidrata complet si se va inrosi, in vreme ce mixul dintre benzoyl peroxid si retinol are efect opus, adica sa anuleaza unul pe celalalt.
3. Acidul citric cu orice altceva. Acesta este destul de popular in mai toate cremele, insa daca il aplici impreuna cu alte ingrediente poti sa te iriti. Este usor sa-l gasesti pe eticheta produselor de ingrijire, pentru ca este scrisa exact denumirea de acid citric.
4. Vitamina C si alfa-hidroxi acizi (AHA). Acestia din urma schimba PH-ul vitaminei C, ducand la destabilizarea ei, facand-o astfel ineficienta. Daca folosesti un serum cu acid glicolic, orienteaza-te pentru unul cu antioxidanti mai permisivi, precum ceai verde si resveratrol.

Pin It

Comenteaza articolul

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai citite
Estetica Premium by Andreea Berecleanu on Facebook EsteticaPREMIUM pe
Facebook
Follow US on Google+ EsteticaPREMIUM pe
Google+
Follow Estetica Premium on Pinterest EsteticaPREMIUM pe
Pinterest
Follow EsteticaPremium on Youtube EsteticaPREMIUM pe
Youtube