Cum curatam corect pensulele si bureteii de machiaj

Pin It
Cum curatam corect pensulele si bureteii de machiaj

In ultimii ani un nou trend a luat cu asalt platformele sociale: Makeup Gurus. Invatam cum sa ne facem machiaje profesioniste, de la filmuletele virale, ce pensule sa folosim, ce produse de makeup sa alegem, ce tehnici sa abordam etc. Insa nu trebuie sa uitam de igiena obiectelor pe care le folosim pentru a aplica produsele pe ten. O pensula plina de makeup si celule moarte de pe tenul nostru o sa ne saboteze, iar machiajul va arata cat se poate de incarcat.  Insa cel mai important aspect ramane cel legat sanatatea pielii. 

O pensula murdara este plina de sebum si produse de makeup care blocheaza porii, ducand la aparitia cosurilor sau la iritarea pielii, dar si la infectii virale – daca nu speli ustensilele de aplicare a machiajului, atunci cand esti racita - . Pensulele sintetice care sunt folosite pentru aplicarea anti-cearcanului si fondului de ten ar trebuie curatate macar o data pe saptamana, asta pentru ca avand fire sintetice, porii lor absorb mai mult produs decat cele cu fire naturale care ar trebui curatate de doua ori pe luna. Un alt semnal de alarma ce ar trebui sa te convinga sa speli pensulele si bureteii de machiaj il reprezinta congestionarea porilor, care duce la aparitia Miliei, acele puncte albe, asemenea unor chisturi mici, pe care nu ai cum sa scapi de ele prin stoarcere, ca in cazul cosurilor, ci va trebui sa le elimini cu laserul.

Cea mai buna modalitate de curatare a pensulelor este cu apa si solutie de curatare speciala pentru pensule sau chiar sampon de bebelusi.
*Mixeaza intr-un recipient o parte sampon de bebelusi cu 4 parti apa calduta, inmoaie perii pensulelor apoi maseaza-le usor. Daca folosesti o solutie speciala de curatare, pune un strop din aceasta in palma apoi inmoaie usor perii si maseaza-i. Clateste si stoarce excesul de apa din ele, apoi aranjeaza varful pensulelor si lasa-le la uscat cu perii atarnad de marginea unei suprafete.
Pentru pensulele cu fire sintetice poti folosi si detergent lichid pentru vase, pentru ca acesta este un bun degresant si scoate sebumul impreuna cu toata acumularea de produse si bacterii. Modul de folosire este exact ca atunci cand alegem varianta cu samponul pentru bebelusi.
Bureteii de machiaj trebuie si ei curatati, daca nu sunt de unica folosinta. Pe langa transferul de bacterii, acumularea de produse face ca fondul tau de ten sa nu fie distribuit uniform si sa lase pete. Metoda cea mai eficienta de curatare a acestora este cu detergent de vase.

Pin It

Comenteaza articolul

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai citite
Estetica Premium by Andreea Berecleanu on Facebook EsteticaPREMIUM pe
Facebook
Follow US on Google+ EsteticaPREMIUM pe
Google+
Follow Estetica Premium on Pinterest EsteticaPREMIUM pe
Pinterest
Follow EsteticaPremium on Youtube EsteticaPREMIUM pe
Youtube
web tasarım vds vds sunucu mersin gergi tavan vds sunucu al
web tasarım vds vds sunucu mersin gergi tavan vds sunucu al