Mezoterapia - cocktailul tineretii

Pin It
Mezoterapia - cocktailul tineretii

In editia de astazi a rubricii Estetica Premium by Andreea Berecleanu aflam cum isi mentine Ileana Badiu tenul si decolteul netede ca la 20 de ani, cu ajutorul unui cocktail de vitamine, administrat nu in clasicul mod (dintr-un pahar), ci prin injectare. Chirurgul plastician de renume, Constantin Stan, ne explica ce presupune aceasta procedura numita mezoterapie, iar Ana Maria Gheorghe testeaza un dermaroller, cu care iti poti stimula in mod similar colagenul acasa. 

 

Mezoterapia este unul dintre cele mai cautate tratamente faciale din ultimii ani si pe buna dreptate: hraneste pielea imbatranita cu o combinatie de vitamine care estompeaza ridurile si o fac mult mai luminoasa.

 

Ce este mezoterapia?

Astazi, tineretea sta in agilitatea unor ace care stimuleaza pielea in profunzimea ei, folosind un truc imprumutat de la tratamentele cu lasere se intercaleaza zonele tratate cu zone neatinse pentru ca vindecarea sa fie rapida - perfecta pentru femeile cu o viata activa.

Dr. Constantin Stan explica: „mezoterapia este un mijloc de tratament folosit in chirurgia estetica, pentru imbunatatirea aspectului straturilor superficiale si imbunatatirea structurii dermului superficial: colagenul si fibrele de reticulina, folosind efectul stimulativ pe care il au micro-acele.“

 

In cat timp se vad efectele tratamentului?

Dr. Constantin Stan: „De altminteri, dupa o roseata usoara pe care pacienta o experimenteaza si o senzatie fina, discreta de arsura, in 7 pana la 10 ore se poate intoarce la activitatea normala, deci, practic, fara sa-si limiteze viata sociala si profesionala. In aproximativ 10 zile incep sa se vada efectele; la o luna de zile fata este mai ferma, mai tonica, mai luminoasa“.

 

Mezoterapia cu PRP si un produs romanesc, clorhidratul de procaina, fac casa buna:

Dar, va spunem un secret: pielea Ilenei Badiu nu a beneficiat de un simplu cocktail de vitamine si antioxidanti. Chirurgul estetician a folosit pe langa vitamine, minerale, aminoacizi si coenzime si terapia - vampir sau PRP dar si un produs romanesc, clohidratul de procaina.

„La un moment dat, ideea a fost sa folosim combinat cu acel produs PRP sau platelet rich plasma, dar hai sa zicem, pentru ca tot suntem in tara lui Dracula, este terapia vampir, pe care de foarte multe ori am folosit-o cu tehnicile clasice de mezoterapie“.

Rejuvenarea faciala prin mezoterapie si PRP este un tratament natural folosit pentru stimularea regenerarii pielii. PRP este plasma extrasa din propriul sange care elibereaza acei factori de crestere foarte eficienti in intinerirea pielii.

„In general cand se produce, din pacate, un razboi, exista doua tipuri de forte. Prima forta este deltaforce, acele trupe de commando care vin rapid si in timp scurt fac punctele strategice si le ocupa. In 7 zile, ei reusesc sa ocupe poduri, puncte de transmisie; asta este si mezoterapia cu PRP-ul. Si creeaza pasii ulteriori pentru ca efectul de vindecare si regenerare sa fie consolidat de a doua forta, sunt trupele regulate care vin dupa aceea si chirurgical sau nechirurgical fac sa fie consistent tratamentul de intinerire“, detaliaza chirurgul estetician Constantin Stan. 

 

Ce spune Ileana Badiu despre tratamentul cu PRP?

„Efectul dupa PRP a fost chiar unul de reintinerire a tesutului. Porii s-au inchis, pielea este mult mai ferma, la nivelul simtitului; pur si simplu, s-au diminuat cearcanele de sub ochi“.

 

Tratamentul, folosit cu succes si pentru maini si decolteu

Ne alegem cu un ten stralucitor si intinerit, dar tocmai am aflat ca sa se poate si mai bine de atat: tratamentul foate fi folosit de asemenea pentru decolteu si maini. Ce ne putem dori mai mult? „In urma acestei proceduri, eu, personal, nu am mai simtit nevoia sa fac alte proceduri, stiu eu, hialuronic sau botox; pentru ca tesutul meu arata foarte bine“, declara Ileana Badiu.

 

Cat dureaza efectuarea procedurii si cat de des trebuie repetata?

Chiar daca mezoterapia cu PRP este o procedura care dureaza doar 40 de minute, ca sa aiba efecte spectaculoase, ea trebuie repetata la 3-4 saptamani. Iar acest lucru poate fi peste mana celor care au un program aglomerat sau calatoresc. Asa ca exista o solutie de compromis: dermarollerele.

 

Dermarollerele, instrumente de stimulare a colagenului care pot fi folosite acasa 

„Initial, tratamentul de stimulare transdermica cu aceste ace a pornit de la principiul ca stimularea mecanica si traumatismul local declanseaza efectul local al factorilor de regenerare. La inceput am folosit acul simplu, dupa care au venit dermarollerele, pe care le-am folosit noi, ca medici. Aud, din ce in ce mai mult de firme care produc tot felul de substante care pot fi folosite pentru tratamentul casnic, la domiciliu, si care livreaza, in acelasi pachet si un dermaroller“, explica dr. Constantin Stan. 

 

Ana Maria Gheorghe ne-a aratat cum se foloseste un dermaroller:

„Am raspuns provocarii de a cerceta ce este un dermaroller. E mic, poti sa il iei peste tot cu tine si, daca ne uitam cu atentie, acele sunt foarte mici. Mai intai se dezinfecteaza instrumentul. Mainile si fata trebuie sa fie curate. Urmeaza partea cu intepaturile de bunavoie si nesilita de nimeni. Practic, iti pacalesti pielea sa se regenereze singura si sa produca mai multe substante care dau un aspect tanar pielii.“

Pin It

Comenteaza articolul

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai citite
Estetica Premium by Andreea Berecleanu on Facebook EsteticaPREMIUM pe
Facebook
Follow US on Google+ EsteticaPREMIUM pe
Google+
Follow Estetica Premium on Pinterest EsteticaPREMIUM pe
Pinterest
Follow EsteticaPremium on Youtube EsteticaPREMIUM pe
Youtube
web tasarım vds vds sunucu mersin gergi tavan vds sunucu al
web tasarım vds vds sunucu mersin gergi tavan vds sunucu al