Postura corecta - solutia pentru durerile de spate

Pin It
Postura corecta - solutia pentru durerile de spate

Cine nu-si aminteste de indemnul mamei de a sta cu spatele drept si cine nu are de-a face cu dureri acum? Am vorbit cu dr. Stefan Tiron despre cum putem preveni printr-o postura corecta si repaos acele dureri insuportabile de spate, ceafa, picioare sau genunchi.


Care este cauza reala a durerilor?

Daca te-ai plans vreodata ca te doare spatele, nu esti singurul. Durerea de spate este una dintre cele mai comune probleme medicale: 8 din 10 persoane au resimtit sau sufera dureri de spate.

„Si s-a vazut ca gandirea de pana acum, ca durerea este datorata unor probleme locale, la nivelul L4/L5, cum are 90% din populatie, nu este cea adevarata. S-a vazut ca aceste probleme apar datorita utilizarii coloanei intr-o pozitie alta decat cea corecta“, ne-a explicat dr. Tiron. 

Multi am observat ca tinem un umar mai sus si unul mai jos, ca stand drepti avem, de fapt, corpul orientat in fata sau in spate.

Domnul doctor ne exemplifica cu o situatie concreta: „Mi-a venit un copil dragut si destept care intrase in conflict cu familia, cu toata lumea, pentru ca i se spusese ca are o scolioza si caruia i se daduse sa poarte un corset. Eu am observat un aspect pe care colegii mei nu il observasera si anume ca are un picior mai scurt. Pai daca bazinul sta inclinat cum il vedeti in partea asta, normal ca o sa stea si coloana si o sa fie nu o scolioza, ci o atitudine scoliotica adaptativa“.

O coloana mai dreapta, in cateva secunde!

E firesc sa ne intrebam cum poate posturologia sa ofere o solutie care sa indrepte coloana chiar si in cateva secunde, fara tratamente dureroase si operatie.

„Dupa ce i-am pus cateva secunde corectie sub piciorul mai scurt, uitati-va ce spectaculoasa este schimbarea. Eu vorbesc de secunde aici“.

Cateva secunde de purtat niste branturi pe care le avem cu totii in pantofi, dar care au fost personalizate cu ajutorul unor reliefuri: „Punand un mic relief aici, intr-o singura parte, putem sa il inclinam catre stanga. Daca punem un relief aici, il putem inclina in fata“.

De presopunctura a auzit toata lumea: apesi niste puncte in talpa, meridiane energetice, si reechilibrezi functionarea organismului. „Asa facem si noi: o presiune in anumite puncte si aia schimba pozitia corpului“, explica dr. Stefan Tiron. 

Care este legatura dintre postura corpului si durerile de crestere la copii?

Mai mult, doctorul Stefan Tiron a observat o legatura intre postura corpului si durerile de crestere la copii. Descoperirea pe care a facut-o este ca cei care au corpul inclinat in spate dezvolta dureri suparatoare: „Inclinarea catre in spate da aceste dureri nesistematizate de genunchi, de picioare, chiar si de mijloc, spre sfarsitul zilei“.

Care sunt pacientii ideali pentru corectarea posturii si ameliorarea afectiunilor?

Copiii care au purtat aceste plantare speciale au redescoperit bucuria de a se juca si au scapat de durerile care urmau sa se dezvolte. Dar ameliorarea o simt nu doar copiii, ci si adultii si persoanele de varsta a treia. „Ati vazut ca la persoanele in varsta, odata cu slabirea vederii, se face si o hipertrofie. Talpa nu mai functioneaza si nu mai simte asa de bine. Si atunci ati vazut ce nesiguri sunt si ce greu merg“.

Cat costa corectarea posturii?

Niste plantare personalizate de doctorul specialist costa intre 50 si 100 de euro, iar ca sa afli daca ai o postura corecta te costa mai ieftin decat repararea unei instalatii sanitare. Iar sportivii le apreciaza cel mai mult: „Am vazut acum un mare tenismen care, dupa ce a castigat un turneu, si-a aruncat racheta si a vrut sa-si arunce adidasii. S-a razgandit, a scos plantarele si a aruncat adidasii la admiratori, dar plantarele nu si le-a aruncat“, ne povesteste dr. Tiron. 

Pin It

Comenteaza articolul

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai citite
Estetica Premium by Andreea Berecleanu on Facebook EsteticaPREMIUM pe
Facebook
Follow US on Google+ EsteticaPREMIUM pe
Google+
Follow Estetica Premium on Pinterest EsteticaPREMIUM pe
Pinterest
Follow EsteticaPremium on Youtube EsteticaPREMIUM pe
Youtube
web tasarım vds vds sunucu mersin gergi tavan
web tasarım vds vds sunucu mersin gergi tavan