Andreea Beltic, unul dintre oamenii echipei care organizeaza cine pop-up in Romania ne explica: „Toate cinele astea se realizau in restaurante deja existente, deci cadrul era, oricum, mult mai organizat, insa ideea noua a fost sa ducem cinele astea intr-un cadru dezorganizat, intr-un cadru in care oamenii nu s-ar gandi sa vina sa cineze“.
Acoperisul unui bloc, un muzeu, un hambar, o florarie... cinele pop-up se pot intampla oriunde
Stefan Cosma, curator, ne povesteste despre locul ales pentru cina pop-up la care am participat: „Se cheama Eclectico Studio, este o galerie de design vintage, anii 50-90 si arta contemporana. E un amestec de piese de mobilier iconice facute de designeri in mare parte scandinavi dar si din alte tari, in a doua parte a secolului XX“.
Deci un loc care iti fura privirea si invita la discutii. O astfel de cina este o experienta in sine, atat pentru cei care cineaza cat si pentru organizatori, pentru ca, de fiecare data, locatia este secreta: „Marturisim locul cam cu 2-3 zile inainte astfel incat oamenii sa nu faca un research sau sa cunoasca. Ne alegem locul in care vrem sa facem si in functie de locul in care vrem sa facem vine si inspiratia temei si meniul“, ne spune Andreea.
Meniul servit la o cina pop-up - arta in farfurie
Ana Maria Gheorghe: „Sa vedem daca am retinut: un ou pregatit la temperatura exacta. Pancetta si sorici crocant, paste carbonara crocante si spuma de parmezan“.
Alex Petricean, chef: „Exact. Avem un meniu de omnivori si de vegetarieni. Vegetarienii vor manca creveti si in rest am mers pe porc editia aceasta“.
Iar conceperea meniului este, de asemenea, o munca de echipa, ne impartaseste Alex: „foarte mult ma gandesc la locatie, in primul rand, impreuna cu colegii mei. Intreg conceptul este unitar, incercam sa gasim asa, o solutie inedita de a impacheta tot evenimentul, altfel si dupa ce seteaza ei detaliile, eu doar gandesc meniul“.
Pop-up dinners, un concept anti-restaurant care surprinde prin detalii
Am putea banui ca este vorba de un concept anti-restaurant: mancare experimentala, muzica si performance-uri, toate simtite de la o masa lunga decorata cu lumini, flori si elemente inteligente de design care ar putea face si un bordei ponosit sa arate ca un palat.
Irina Milenkovici, art PR in viata de zi cu zi si oaspete frecvent al cinelor pop-up ne introduce in atmosfera acestora: „Cum sa spun, celelalte doua editii n-au fost niciuna asemanatoare cu cealalta. Lumea nu este aceeasi, mancarea nu este aceeasi, este alta locatie si atunci eu sunt sigura ca voi gasi cele mai bune lucruri de mancare, cele mai bune conversatii, cele mai bune vinuri. Daca nu inteleg ceva, mi se explica cu cele mai bune cuvinte, gazdele sunt perfecte si poti sa participi. Si, cu siguranta, ma duc si la urmatoarea“.
Cine este interesat de astfel de experiente demne de senzatia ca faci parte dintr-un club secret?
Simplu: oricine isi doreste sa se relaxeze total iesind din cotidian si descoperind. „Cunosc oameni noi si imi face foarte mare placere ca cei care vin la genul acesta de evenimente, sunt oameni pe care eu, din pacate de timp, nu pot sa-i intalnesc. Adica am marele noroc de a intalni oameni care sunt ca mine, aici. Si sa ma imprietenesc cu ei“, adauga Irina.
Mai precis, „sunt oameni ce lucreaza in zona corporate in pozitii de top management, sunt oameni din lumea artistica, manageri de hoteluri, oameni din agentii de publicitate, avem o actrita acum la masa, jurnalisti foarte multi din presa, din print“, asa cum ne explica Andreea Beltic.
Timiditatea, are si ea loc la masa, pentru ca exista un secret de organizare
Exista si un aspect care ii linisteste, cu siguranta, pe cei care simt ca nu stapanesc arta taifasului, pentru ca, sa fim seriosi, chiar si un diplomat ar simti ceva emotii daca s-ar aseza la o masa plina de straini.
Andreea Beltic ii linistete si pe cei mai emotivi dintre noi: „Deja la a treia editie am avut placerea sa intalnim o multitudine de meserii, sa spun, pentru ca, in formularul de contact le si cerem sa ne spuna mai multe despre ei astfel incat sa vedem cum ii pozitionam la masa“.
De fapt, acesta este poate, si secretul faptului ca aceste cine incep la ora 20 si se mai termina abia a doua zi, la 1, cu noi prieteni si cu un apetit de-a dreptul satisfacut.