Carnea de vanat - mai mult fosfor decat pestele, mai mult fier decat spanacul

Pin It
Carnea de vanat - mai mult fosfor decat pestele, mai mult fier decat spanacul

Gasim carne de vanat in toate supermarketurile, este bio si ferita de hormoni, antibiotice si substante chimice folosite in productia de masa. Atat ca este mai fibroasa, iar gustul este mai puternic, motiv pentru care, daca luam calea vanatului, trebuie sa invatam niste tehnici eficiente de marinare si fezandare. 

Motiv pentru care am apelat la Chef Joseph Hadad ca sa ne arate cum trebuie gatit vanatul. Reteta aleasa ne-a facut sa ne ploua in gura inca de dinainte sa vedem ce o sa ne astepte pe farfurie: piept de rata cu piure de cartofi, cu busuioc, sos de seminte de tonka si mar insiropat cu vanilie tahitiana si sampanie.

Nu e garantat ca ne vom pricepe sa reproducem reteta la noi acasa, dar ne putem face, din cand in cand, aceasta placere culinara la un restaurant, mai ales ca preparatele din vanat trebuie consumate sporadic, deoarece sunt greu de digerat. 

Cerb, caprioara, mistret, urs, iepure, prepelite, gaste, fazani, porumbei, toate suna foarte exotic si apetisant. Dar doar despre carnea de rata putem spune ca are mai mult fosfor decat pestele si mai mult fier decat spanacul!

Cristina Mirica, nutritionist, ne avertizeaza ca nu este recomandat consumul de carne de vanat daca avem afectiuni precum: gastrite, ulcere, hemoroizi sau afectiuni precum guta, uricemie, afectiuni cronice renale sau hepatice, insuficienta renala.

Pin It

Comenteaza articolul

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai citite

LIKE US

NEWSLETTER

Aboneaza-te la newsletter!
Estetica Premium by Andreea Berecleanu on Facebook EsteticaPREMIUM pe
Facebook
Follow US on Google+ EsteticaPREMIUM pe
Google+
Follow Estetica Premium on Pinterest EsteticaPREMIUM pe
Pinterest
Follow EsteticaPremium on Youtube EsteticaPREMIUM pe
Youtube