Motiv pentru care am apelat la Chef Joseph Hadad ca sa ne arate cum trebuie gatit vanatul. Reteta aleasa ne-a facut sa ne ploua in gura inca de dinainte sa vedem ce o sa ne astepte pe farfurie: piept de rata cu piure de cartofi, cu busuioc, sos de seminte de tonka si mar insiropat cu vanilie tahitiana si sampanie.
Nu e garantat ca ne vom pricepe sa reproducem reteta la noi acasa, dar ne putem face, din cand in cand, aceasta placere culinara la un restaurant, mai ales ca preparatele din vanat trebuie consumate sporadic, deoarece sunt greu de digerat.
Cerb, caprioara, mistret, urs, iepure, prepelite, gaste, fazani, porumbei, toate suna foarte exotic si apetisant. Dar doar despre carnea de rata putem spune ca are mai mult fosfor decat pestele si mai mult fier decat spanacul!
Cristina Mirica, nutritionist, ne avertizeaza ca nu este recomandat consumul de carne de vanat daca avem afectiuni precum: gastrite, ulcere, hemoroizi sau afectiuni precum guta, uricemie, afectiuni cronice renale sau hepatice, insuficienta renala.