1
Lista articolelor despre Cronos Med pe esteticapremium.ro
Te-ar putea interesa: dr. Constantin Stan, chirurgia sanului, augmentare mamara, reportaj TF1, reportaj dr. Constantin Stan, Implanturi mamare B-lite, implanturi mamare usoare, implanturi mamare de ultima generatie, B-lite la Cronos Med, Dr. Constantin Stan, augmentare mamara cu implant, evolutia implanturilor mamare, Dr. Constanin Stan, clinica Dr. Constantin Stan. Andreea Berecleanu, medicina regenerativa, antiaging, terapia Anei Aslan, Ana Aslan, nutritie personalizata, chirurgie estetica, trenduri, implanturi mamare, tehnici, tinerete, chirurgie plastica,
Dr. Constantin Stan da startul sesiunilor live pe platforma noastra. Astazi a fost un prim episod cu prezentari pentru pacienti si medici interesati de noutatile in medicina estetica, reconstructiva si regenerativa. Va incurajam si pe voi sa ne scrieti in comentarii sau pe adresa noastra de e-mail, office@esteticapremium.ro, ce subiecte va doriti sa abordam in urmatoarele sesiuni.
Citeste continuarea articolului EP Live Sessions by Andreea Berecleanu&Dr. Constantin Stan
Dintotdeauna, sanii au reprezentat un simbol al feminitatii, iar in vremurile in care nu existau metode de augmentare, reprezentantele sexului frumos recurgeau la siretlicuri de genul pernutelor cusute in corset ca sa para mai voluptoase.
Prima incercare de augmentare mamara a avut loc in 1895, cand Dr. Vincenz Czerny a realizat ceea ce azi am numi transfer autolog de grasime, excizand un lipom si implantand grasimea in sanii unei paciente. Multi ani mai tarziu, prin anii 50, a inceput moda fillerelor, cu substante care mai de care mai putin biologice, pentru ca primul implant real cu silicon sa fie realizat in 1962 pe o pacienta din Texas, care inca traieste, si inca poarta acele implanturi.
Astazi, augmentarea mamara este a doua cea mai populara forma de chirurgie estetica, atingand un numar de 1.5 milioane de femei operate in 2010.
Desigur, totul a inceput in America…
Influentele anilor 50 conduceau toate spre ideea ca un bust frumos e un bust generos. Era epoca in care se nastea Playboy si se lansa papusa Barbie. Maryllin Monroe si Jane Russell asortau sani voluptuosi la o talie de viespe iar de cealalta parte a oceanului, Casa Dior prezenta noua tendinta: silueta plina de curbe, tip clepsidra.
Sutienele cu bureti era in topul vanzarilor, insa femeia americana incepuse sa vrea mai mult decat atat.
Moda care a inceput cu implantarea de bureti pe post de proteza mamara a cunoscut o evolutie senzationala cand au aparut implanturile pe baza de silicon.
Desi initial acestea nu existau decat in patru marimi: petite, mic, mediu si mare, implanturile cu silicon au revolutionat lumea chirurgiei plastice. Pana la inceputul anilor 70, implanturile aveau forma de lacrima si erau umplute cu un gel de silicon cu textura groasa.
In anii 70 si pana in 1982 au fost folosite implanturile rotunde, cu invelis subtire si gel inca si mai gros decat cel folosit initial. Dupa 1982 protezele mamare au suferit imbunatatiri pe mai multe planuri: pacienta putea alege fie forma rotunda fie pe cea in forma de lacrima, iar suprafata invelisului a devenit texturata, ceea ce a permis o mai buna mentinere a pozitiei implantului.
Inceputul anilor 90 aduce o ameliorare considerabila a continutului: aparitia gelului coeziv.
In zilele noastre implanturile cu silicon beneficiaza de invelisuri texturate, unele cu fibra de matase-un material natural pe care organismul este mult mai putin probabil sa il respinga. Continutul protezelor a evoluat si el in mod uimitor. Gelul nu numai ca nu mai curge din implant, dar si in cazul in care proteza este taiata pe din doua, coeziunea gelului din interior face ca acesta sa nu migreze.
Testele mai putin stiintifice si mai mult de amuzament si curiozitate, in care masini de mare tonaj trec cu roata peste implanturi cu silicon de ultima generatie, fara ca acestea sa se sparga, fac deliciul social media si dau curaj multor paciente preocupate de rezistenta in timp si la eventuale socuri, ale implanturilor mamare.
Nu numai forma si continutul protezelor a evoluat in timp, ajungandu-se in acest moment la peste 450 de tipuri de implant la nivel mondial, dar si felul in care se realizeaza alegerea implantului de la o pacienta la alta a cunoscut modificari majore.
Astazi exista aplicatia Crisalix, conceputa pornind de la o idee originala a Dr Constantin Stan, prin care pacienta este scanata cu ajutorul unei tablete, iar apoi sunt realizate simulari cu diverse tipuri de implanturi, vizibile pe un ecran in marime naturala. Pentru persoanele nehotarate, curioase sa cunoasca inca inainte de operatie rezultatul final al acesteia, Crisalix reprezinta o inventie majora, imbratisata de numeroase clinici la nivel mondial.
Desi gama de proteze mamare este astazi atat de larga, si infinit mai aproape de prefectiune decat ce se propunea la inceputurile acestui tip de operatii, trendul este acela al unei ameliorari constante si continue.
Brandul B-Lite apartinand companiei germane Polytech propune incepand de anul acesta un tip de implanturi cu 30 la suta mai usoare decat implanturile obisnuite. Realizata cu o tehnologie utilizata de NASA, aceasta proteza contine in interior un gel coeziv care incorporeaza microsfere minuscule.
Faptul ca acest implant este in mod sensibil mai usor decat implanturile clasice il face alegerea perfecta pentru persoanele active, sportive sau cu tesut de sustinere slab. Tehnica chirurgicala este aceeasi ca in operatiile de augmentare cu implanturi clasice, iar conceptul de “greutate mai mica, acelasi volum” reflecta un real progres, deoarece este pentru prima data cand la crearea unui implant se iau in calcul factorii de stress biomecanic si se reuseste reducerea lor.
Este demonstrat ca o reducere cat de mica in greutate a implantului scade forta gravitationala asupra sanului. Fiind cu 30% mai usoare decat implanturile clasice, implanturile B Lite sunt concepute sa reduca stresul asupra tesuturilor moi pe termen lung.
Pe langa implanturile cu silicon, la mijlocul anilor 60 apare in Franta primul implant cu solutie salina. Noutatea in acest caz a fost posibilitatea de a realiza o incizie mai mica si mai putin vizibila, invelisul implantului fiind introdus gol, si umplut ulterior, dupa pozitionarea lui in san. Este important de mentionat ca in anii 60 si in urmatoarele trei decenii, gelul folosit ca umplutura in protezele siliconice nu era coeziv si nici invelisul nu avea rezistenta pe care o au implanturile de astazi. Riscul ruperii unei proteze de silicon era demn de luat in seama, iar efectele adverse notabile, in conditiile in care siliconul respectiv incepea sa se scurga. Protezele cu solutie salina au oferit riscuri mult reduse din acest punct de vedere, nu pentru ca ar fi fost neaparat mai rezistente la socuri, ci pentru ca solutia salina, in caz de scurgere, era absorbita in mod natural de catre organism.
In prezent, si implanturile saline exista in diverse forme, marimi si proiectii, dar nu mai prezinta aceleasi avantaje asupra implanturilor cu silicon, acestea din urma evoluand enorm si devenind extrem de sigure si garantate de producatori.
Citeste continuarea articolului Evolutia implanturilor mamare, din anii 60 si pana in prezent
Kilometrul 0 al inovatiilor si noutatilor in medicina regenerativa, terapii antiaging si chirurgie estetica este de acum pe strada Aron Cotrus nr. 57. Cronos Med by dr. Constantin Stan este locul unde specialisti in frumusete ofera solutii personalizate, este un one stop clinic ce abordeaza pacientul integrativ pentru ca dorinta lor de obtinere a starii generale de bine sa devina realitate.
Sambata, clinica fondata de dr. Constantin Stan a gazduit primul eveniment dupa deschidere, in compania sotiei sale, Andreea Berecleanu, si a echipei, iar invitati au fost prieteni apropiati ai clinicii, fie ca vorbim de paciente care au confirmat excelenta dr. Constantin Stan de-a lungul anilor sau de jurnalisti si persoane publice, precum Raluca Hagiu, Cristina Stanciulescu, Dana Enache, Octavia Geamanu, Mihaela Calin, Simona Patruleasa, Dia Radu, Monica Munteanu, Adrian Oianu, Dana Maria, Ana Morodan, Amalia Nastase, Dana Budeanu, Ana Maria Bucura, Adina Halas si Rucsandra Hurezeanu.
Proceduri de ultima generatie, terapii exclusive, inovative, dezvoltate in house de dr. Constantin Stan, terapia Anei Aslan, realizata chiar de urmasa ei, Dr. Ana Oleniuc, terapiile intravenoase cu vitamine si micronutrienti, nutritie integrativa, planuri de slabit personalizate sunt doar cateva din noutatile aduse de Cronos Med by dr. Constantin Stan pe piata din Romania.
Prima operatie reusita de implant mamar din lume a fost realizata in 1963 pe o pacienta din Texas, care poarta acele implanturi si in ziua de azi. De atunci si pana acum, Augmentarea mamara a devenit una dintre cele mai solicitate operatii estetice. Implanturile au suferit de-a lungul timpului modificari si imbunatatiri continue, in scopul reducerii riscurilor de complicatii (fibroza capsulara, infectiile, scurgerile de continut)
In ultimii 20 de ani, cercetarea in acest domeniu a culminat cu aparitia implanturilor de a 5-a generatie, cu umpluturi coezive de diverse viscozitati si invelis texturat. Introducerea implanturilor cu forme anatomice a multiplicat la randul sau optiunile de ordin estetic si reconstructiv.
Implanturile B-Lite reprezinta prima inovatie aparuta pe piata implanturilor mamare in ultimii ani. Principiul acestor implanturi de fabricatie germana consta in folosirea unui invelis texturat, care se utilizeaza de peste 20 de ani cu riscuri minime de complicatii, in combinatie cu un continut complet inovator.
In implanturile traditionale, umplutura este compusa fie din gel siliconic, fie din apa sarata. Inovatia adusa de B-Lite sta in integrarea de microsfere minuscule in gelul siliconic, ceea ce face ca aceste implanturi sa fie cu 30% mai usoare decat implanturile clasice. Microsferele sunt utilizate de multi ani in medicina si cosmetica. Sunt biocompatibile, iar coeziunea lor cu gelul siliconic impiedica scurgerea continutului chiar si in situatia foarte putin probabila a ruperii implantului. Gelul siliconic din implanturile B Lite este fabricat dupa o tehnologie NASA si ofera implantului aspect firesc si senzatie naturala la atingere.
Citeste continuarea articolului B-LITE - CELE MAI USOARE IMPLANTURI MAMARE
“Less is more” ar fi varianta englezeasca al lui “Ce e mult, strica”. Doua proverbe cu aceeasi semnificatie, apartinand unor culturi diferite, si care se aplica de minune si in domeniul chirurgiei estetice. Desi pare greu de crezut, inceputurile operatiilor plastice se situeaza undeva in Egiptul antic, intre 3000 si 2500 BC, cand intr-un text medical au fost mentionate tratamente chirurgicale pentru fracturi de piramida nazala.
Ulterior, acelasi gen de operatii au fost realizate in India de catre celebrul medic Sushruta.
Medicii europeni s-au inspirat de la indieni si au inceput sa realizeze rinoplastii abia la inceputul secolului 19.
Fiind initial de natura reconstructiva, mai ales dupa cele doua razboaie mondiale care au lasat in urma sute de mii de mutilati, medicina plastica isi dezvolta componenta exclusiv estetica abia mult mai tarziu, o data cu aparitia antibioticelor si anesteziei.
Inventia social media este responsabila in ultimii ani de un boom imens in domeniul chirurgiei estetice. In 2014, numai in Statele Unite au fost realizate aproape 16 milioane de proceduri, adica dublu fata de inceputul secolului 21. Cele mai frecvente cinci interventii sunt augmentarea mamara, liposuctia, reductia mamara, blefaroplastia(sau operatia pleoapelor cazute) si abdominoplastia.
Un enorm avant in acest domeniu il cunoaste in prezent Asia, unde China si India reprezinta cele mai mari piete ale chirurgiei estetice.
Motivele pentru care recurgem la chirurgia estetica pot fi multiple, insa consultatia cu chirurgul specialist trebuie sa scoata la iveala daca aceste motive tin de dorinta pacientului de a se simti mai bine in propria piele, sau sunt efectul unor probleme psihologice pe care o operatie estetica nu le poate rezolva.
O operatie estetica trebuie facuta numai pentru sine insusi, nu pentru a raspunde asteptarilor sociale, de apartenenta a unui grup, sau in speranta ca efectul acestei operatii va poate schimba viata total.
O operatie estetica va poate ajuta sa pareti mai tanar, va poate armoniza trasaturile si reda increderea in propria persoana.
Citeste continuarea articolului Despre limitele chirurgiei estetice si momentul cand chirurgul trebuie sa spuna „NU”
EP Live Sessions by Andreea Berecleanu&Dr. Constantin Stan
Ingrijirea pielii: Preventie sau Tratament