Tot ce trebuie sa stii despre augmentarea buzelor

Pin It
Tot ce trebuie sa stii despre augmentarea buzelor

Multe dintre noi ne dorim buze mai groase, mai senzuale si mai atragatoare, insa nu stim cum putem obtine aceste lucruri. Sunt atat de multe variante disponibile acum si atat de multi factori de luat in considerare atunci cand vrem sa apelam la augmentarea buzelor, incat nu stim ce sa alegem.

Specialistii in chirurgie estetica ne informeaza ca cele mai comune substante de umplere a buzelor cu acid hialuronic au efect in jur de 6 pana la 8 luni, iar dupa aproximativ 5 luni incepe sa fie evident procesul de resorbtie. Atunci este momentul in care pacientul poate decide daca vrea sa isi faca din nou procedura sau nu. Desigur, si acest lucru poate diferi de la pacient la pacient, in functie de organismul fiecaruia.

Cum decurge procedura?

Indiferent de ce marca de filler alegi, procedeul de injectare este aproximativ la fel in cazul tuturor. De obicei, este aplicata o crema anestezica inainte de injectarea substantelor, pentru ca pacientul sa nu simta disconfort pe durata procedurii.

Dupa ce crema si-a facut efectul, filler-ul este injectat in diferite locuri ale buzelor, inclusiv de-a lungul conturului alb, in arcul lui cupidon, in mucoasa, depinzand de marimea buzelor si de efectul dorit.

Efectele secundare sunt de obicei minime. Ocazional, pacientii observa umflaturi, care dureaza in jur de doua zile, inrosire sau denivelari. Orice tip de retus se face la o saptamana dupa procedura initiala, dupa ce umflaturile au disparut.

Durerea resimtita pe parcursul procedurii este suportabila, pentru ca majoritatea substantelor de umplere contin un anstezic, lidocaina.

Alte variante pentru augmentarea buzelor:

Injectarea cu grasime proprie are efect de lunga durata, semi-permanent si se realizeaza cu grasimea obtinuta din diferite parti ale corpului pacientului. Nu toata grasimea injectata va ramane in buze, de obicei este se resoarbe in timp.

Specialistii ne avertizeaza sa nu apelam la implanturile de buze decat daca suntem siguri. Materialele permanente sau implanturile nu sunt recomandate pentru ca majoritatea pacientilor care recurg la astfel de metode spun ca implanturile se simt, au o senzatie ciudata la atingere, arata nenatural si nu-si pot misca buzele normal.

In ultima instanta, decizia apartine pacientului, dupa ce s-a consultat cu specialistul si i-au fost prezentate variantele. Ceea ce a ales o prietena nu este obligatoriu sa ti se potriveasca, iar acest lucru se aplica in cazul tuturor procedurilor cosmetice. Nu sunt universale.

 

Pin It

Comenteaza articolul

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai citite
Estetica Premium by Andreea Berecleanu on Facebook EsteticaPREMIUM pe
Facebook
Follow US on Google+ EsteticaPREMIUM pe
Google+
Follow Estetica Premium on Pinterest EsteticaPREMIUM pe
Pinterest
Follow EsteticaPremium on Youtube EsteticaPREMIUM pe
Youtube
web tasarım vds vds sunucu mersin gergi tavan
web tasarım vds vds sunucu mersin gergi tavan