Ata dentara este o inventie inutila

Pin It
Ata dentara este o inventie inutila

Dupa 40 de ani, timp in care a fost ridicata in slavi, ata dentara a disparut de pe lista recomandarilor de sanatate emisa de guvernul Statelor Unite. Cum se explica disparitia sa? Oficial, nu a existat nicio justificare. Tocmai de aceea, jurnalistii prestigioasei agentii Associated Press au insistat sa afle adevarul.

Astfel, reporterii au aflat ca ata dentara nu previne nici problemele gingivale si nici nu contribuie la evitarea cariilor. Cu atat mai mult, nu are niciun efect asupra depunerii de tartru. Si au ajuns la aceasta concluzie apeland la numeroase studii facute in ultimele doua decenii. Niciunul nu a scos la iveala faptul ca spalatul pe dinti, in clipa in care este combinat cu folosirea atei dentare, elimina toate problemele stomatologice pe care le-am putea avea.

Desigur, daca v-ati obisnuit sa folositi ata dentara, nu renuntati la acest obicei. Mai ales daca vorbim despre eliminarea resturilor alimentare dintre molari. Doar sa executati operatiunea cu mare grija. Mai ales daca jurnalistii de la Associated Press au dreptate. Altfel, nu va puteti alege decat – cel mult – cu niste taieturi in gingie, daca ata dentara e folosita cu prea mult entuziasm.

Sursa: Esquire

Pin It

Comenteaza articolul

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai citite
Estetica Premium by Andreea Berecleanu on Facebook EsteticaPREMIUM pe
Facebook
Follow US on Google+ EsteticaPREMIUM pe
Google+
Follow Estetica Premium on Pinterest EsteticaPREMIUM pe
Pinterest
Follow EsteticaPremium on Youtube EsteticaPREMIUM pe
Youtube