Pentru a ne mentine tineretea pe buze, insa, este bine sa tinem cont si de urmatoarele aspecte:
1. Tratamentele de albire. Aparute ce ceva timp, tratamentele de albire a dintilor sunt suficiente pentru a ne ajusta nuanta danturii, insa exista proceduri care nu sunt eficiente in cazul anumitor lucrari. De aceea, cel mai bine este sa apelam la specialisti inainte de a pune in aplicare ceea ce gasim in tutorialele de pe internet.
2. Ortodontia poate ajuta la restabilirea, realinierea si imbunatatirea pozitiei dintilor. Apelati cu incredere la cabinetele de estetica a zambetului.
3. Pe masura ce imbatranim, buzele pierd din volum, iar aici intervin tehnicile de umplere, tehnici ce au capacitatea de a rehidrata si a restaura dimensiunea buzelor.
4. Crearea unui zambet cu aspect mai tanar poate fi la fel de simpla ca alegerea nuantei de ruj potrivita buzelor tale. Folosind un ruj intr-o culoare ce compenseaza tonurile de galben, poate crea un efect de alb, in vreme ce culorile mult prea inchise, pot face un contrast nedorit cu dantura noastra.
5. Nu-ti pune in evidenta ridurile de deasupra buzelor. Fie ca vinovat este soarele sau genetica, ani de fumat sau consumul de bauturi cu paiul, in timp apar riduri la nivelul buzelor. O modalitatea de a evita accentuarea acestora este sa nu folosesti produse cosmetice uleioase, care nu fac decat sa intre in cute si sa le evidentieze.
6. Gingiile se pot retrage din cauza practicilor gresite de igiena, de ani de abraziune din cauza periajului agresiv si reducerea productiei de colagen. Periajul prea agresiv poate provoaca recesiune gingivala, asa ca ia in considerare o periuta de dinti electrica sau foloseste o periuta de dinti traditionala doar cu varful degetelor, asa veti minimiza forta pe care o aplici atunci cand te speli.
Daca ti-a placut articolul, cu siguranta te va interesa sa afli daca esti un bun candidat pentru albirea dentara!