Cine poate apela la albirea dentara?

Pin It

Procedeul de estetica dentara cu care suntem cel mai familiarizati este albirea dintilor. Fie ca o facem in propria baie sau in cabinetul unui stomatolog, exista aspecte de care trebuie sa tinem cont. Dr. Nicolae Krilovici, medic stomatolog specializat in estetica dentara la clinica City Dent, ne spune cine poate apela la albirea dentara, cunoscuta si sub numele de bleaching sau whitening.

 

„Toata lumea, cu exceptia copiilor, isi poate albi dintii.

Albirea se poate face atat in cabinet, tinand cont de anumite criterii si urmand o anume procedura, cat si acasa - homebleaching, folosind un gel cu o concentratie mai slaba decat cel folosit in cabinetele stomatologice. Se confectioneaza doua sine: una superioara si una inferioara, respectand anatomia dintilor atunci cand albirea se face in cabinet. 

Este important ca ulterior sa se faca o remineralizare a dintilor pentru ca, la nivel de smalt dentar, se produce o trauma. Raman, mai mult sau mai putin, niste sensibilitati la unii pacienti. Intensitatea acestora difera de la dinte la dinte.“ 

 

Poti sa iti albesti dintii atunci cand ai obturatii cu material compozit (plombe)?

Sunt putini cei care nu s-au gandit macar o data cum ar arata zambetul lor daca ar recurge la procedura de albire a dintilor. Sunt cazuri in care albirea dintilor poate fi nociva daca nu se respecta anumite reguli. Am aflat de la medicul stomatolog Nicolae Krilovici, ce se poate face in cazul in care in calea albirii danturii sta o plomba mai veche.

 

 

Se intampla sa-si fi pus amprenta asupra danturii noastre anumite carii, distructii sau fracturi care ne-au lasat ca amintire o plomba. Pentru albirea dintilor, se foloseste un gel care se aplica atat pe dinte, cat si pe zona acoperita de plomba.

Plombele mai vechi nu sunt complet etanse. Cu timpul, se creeaza o nisa foarte mica intre materialul compozit si marginea fostei cavitati.

Riscul este ca pasta de albire sa intre acolo. Ea nu mai poate fi scoasa, ramane activa multa vreme, iar prin aciditatea foarte crescuta poate provoca leziunea nervului.

Solutia, conform medicului stomatolog Nicolae Krilovici, este ori sa nu se apeleze la albirea dintilor, ori sa se inlocuiasca obturatiile respective pentru a garanta faptul ca plomba adera perfect la dinte, fara sa formeze santuri in zona de inchidere. 

Pin It

Comenteaza articolul

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai citite
Estetica Premium by Andreea Berecleanu on Facebook EsteticaPREMIUM pe
Facebook
Follow US on Google+ EsteticaPREMIUM pe
Google+
Follow Estetica Premium on Pinterest EsteticaPREMIUM pe
Pinterest
Follow EsteticaPremium on Youtube EsteticaPREMIUM pe
Youtube
web tasarım vds vds sunucu mersin gergi tavan vds sunucu al
web tasarım vds vds sunucu mersin gergi tavan vds sunucu al