Vitamine in perfuzie, noua fantana a tineretii

Pin It
Vitamine in perfuzie, noua fantana a tineretii

Totul a inceput la Hollywood, ca un obicei excentric. Ca orice moda, a facut adepti, intai de toate, in randul fanilor celebritatilor care o promovau. Ulterior, a atras atentia lumii medicale si, in ciuda anumitor voci care sustin ca n-ar fi atat de eficienta pe cum se spune, a devenit din ce in ce mai cautata.

Este vorba despre Perfuzia cu vitamine si minerale, “the IV drip”, solutia naturala prin care ne putem boosta rapid nivelul de energie. Principiul este relativ simplu: studiile medicale arata ca peste 90% din populatia Globului are carente de vitamine si minerale. Majoritatea dintre noi suntem departe de a manca 100% bio, ceea ce inseamna ca, intr-un fel sau altul, alimentele noastre contin chimicale. Fructele si legumele vandute in supermarket-uri sunt de obicei culese inainte de a fi coapte, avand astfel o valoare nutritionala mai scazuta decat normal. Stresul ne afecteaza inclusiv flora intestinala, ceea ce face ca absorbtia de vitamine si minerale sa fie sub-optimala.

Sa luam de pilda Vitamina C. Pana nu demult, lipsa de vitamina C (care in cazuri severe duce la o boala numita Scorbut) era considerata o problema de nutritie. Cercetarile recente arata insa ca numai o mica parte din nivelul de Vitamina C prezent in organism provine din alimentatie. Si ca Omul este de fapt una dintre putinele specii care nu reuseste sa sintetizeze corespunzator acidul ascorbic, din cauza lipsei unei enzime numite L-gunololactona. Iar daca la capitolul alimente bogate in Vitamina C stam mai bine (majoritatea legumelor si fructelor o contin) nu este de neglijat faptul ca organismul uman pierde zilnic in medie 3% din nivelul sau total de Vitamina C.

Zincul este esential pentru imunitate, buna functionare a creierului, sanatatea pielii. Dietele bogate in fibre, insa, foarte la moda, ii reduc absorbtia la nivel intestinal.

Vitaminele B au o mare influenta asupra sanatatii creierului. Desi in mod teoretic ar trebui sa ne putem lua necesarul zilnic de Vitamine B urmand o dieta sanatoasa, studiile arata ca in tarile dezvoltate acest lucru este aproape imposibil, din cauza numarului mare de alimente procesate pe care le consumam.

Perfuziile cu vitamine si minerale sunt o solutie moderna la o problema moderna, fara sa incerce sa se substituie unui stil de viata si de alimentatie sanatos. Specialistii insista pe importanta unei alimentatii corecte si a exercitiului fizic, dar sunt de acord ca acestea nu reusesc sa ne asigure necesarul zilnic de nutrienti esentiali pentru o sanatate optima.

Citeste mai multe aici.

Pin It

Comenteaza articolul

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai citite
Estetica Premium by Andreea Berecleanu on Facebook EsteticaPREMIUM pe
Facebook
Follow US on Google+ EsteticaPREMIUM pe
Google+
Follow Estetica Premium on Pinterest EsteticaPREMIUM pe
Pinterest
Follow EsteticaPremium on Youtube EsteticaPREMIUM pe
Youtube
web tasarım vds vds sunucu mersin gergi tavan
web tasarım vds vds sunucu mersin gergi tavan