Poate abdominoplastia reduce incontinenta urinara?

Pin It
Poate abdominoplastia reduce incontinenta urinara?

Incontinenta urinara este cea mai comuna problema de control a vezicii intalnita la femei. Se produce in timpul unor activitati banale precum tusitul, stranutul, rasul sau in timpul efectuarii de excercitii fizice, motiv pentru care este jenanta, desi nu reprezinta o problema majora de sanatate.

Incontinenta urinara este tipul de afectiune post-partum care, de cele mai multe ori, este ignorata si care se intampla chiar si femeilor care au avut o singura sarcina vaginala. Exista metode traditionale prin care aceasta afectiune este tinuta in frau dar ce poate fi mai tentant dupa o nastere daca nu o procedura care reda aspectul abdomenului si care reduce, totodata, simptomele incontinentei urinare?

Cum se trateaza in prezent incontinenta urinara?

Tratamentele chirurgicale folosite in prezent presupun aplicarea unei fasie subtire de material sintetic care sa sustina vezica urinara si uretra intr-o pozitie corecta anatomic. Dupa aceasta interventie, o miscare brusca sau un stranut nu mai declanseaza eliberarea necontrolata a urinei.

Cu ce vine in plus abdominoplastia?

Bun, deci avem deja o solutie chirurgicala a incontinentei urinare. Ce ar putea fi mai bun de atat? Noutatea este ca s-au facut studii care arata ca o abdominoplastie ar putea avea un efect terapeutic in cazul unora dintre pacientele cu incontinenta urinara. Abdominoplastia este procedura chirurgicala prin care se inlatura pielea lasata si/sau excesul de grasime si se intind muschii peretelui abdominal. De multe ori, abdominoplastia este inclusa cadrul operatiei de remodelare postnatala, adresata proaspetelor mamici care vor sa-si recapete silueta de dinainte de sarcina.

S-a descoperit ca o ambdominoplastie inlatura in mod semnificativ simptomele incontinentei urinare la 60% dintre paciente, cu rezultate favorabile in cazul acelora care nu au nascut prin cezariana. Prin abdominoplastie, se intinde suficient tesut moale in zona pelviana astfel incat sa se realizeze o suspendare a uretrei, acest lucru reducand incontinenta.

Citeste mai mult despre abdominoplastie si estetica postanatala

 

Pin It

Comenteaza articolul

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai citite
Estetica Premium by Andreea Berecleanu on Facebook EsteticaPREMIUM pe
Facebook
Follow US on Google+ EsteticaPREMIUM pe
Google+
Follow Estetica Premium on Pinterest EsteticaPREMIUM pe
Pinterest
Follow EsteticaPremium on Youtube EsteticaPREMIUM pe
Youtube