Philips Avent face legatura intre generatii

Pin It
Philips Avent face legatura intre generatii

Vi se pare ca sunt mari diferente intre cele 2 fotografii? Da, par a fi. Totusi Eva si Petru au acum 15, respectiv 11 ani. Eu am simtit insa ca au trecut foarte repede, ca si cand am inchis ochii pentru cateva clipe si mi s-a derulat cel mai frumos vis al vietii. I-am deschis si am vazut doi omuleti aproape oameni. Drumul de la nou-nascut la adolescent este un arc peste timp aproape invizibil.

Suntem ca parinti atat de prezenti si de preocupati de ei incat nu ne dam prea mult seama de trecerea anilor, ne intereseaza mai presus ce se intampla in interiorul acestor ani. In tot acest timp, adica in ultimii 15-20 de ani, cam cate s-au schimbat? Guverne, presedinti, job-uri, schimbari in viata, zeci de vacante, sute de fotografii, sute de noi gadget-uri. Asta mi se pare cea mai mare transformare a ultimilor 25 de ani. Nu democratia, dar social media si electronicele, DA!

Am pornit de la pager si masina de scris in aceasta meserie si am ajuns la ultima fita de smartphone si la tastatura usoara a computerului-mar muscat :) Cand am nascut-o pe Eva, eram atat de fericita ca-i pot asculta respiratia prin usa intredeschisa fara sa o trezesc incat nu-mi imaginam ca in urmatoarele cateva luni aveam sa o monitorizez sonor fara probleme. Desigur, in afara micilor interferente cu diversi taximetristi sau a paraielilor inerente ale unor device-uri aflate la inceput. Si tot mi se parea de domeniul fantasticului. Asa incat, peste 4 ani, atunci cand s-a nascut Petru, tehnica a evoluat atat de mult incat monitorizarea nu mai reprezenta un lux, deja orice parinte folosea aceste aparate-minune care iti permiteau sa auzi in permanenta bebelusul, dar si sa ai alte activitati.

Recunosc ca acest moment de nostalgie si, in acelasi timp, de reflectare asupra felului in care tehnologia este astazi prezenta in vietile noastre mi-a fost provocat de articolul lui Daniel, coleg si prieten, deja tata a doi copii. Am fost curioasa si am vrut sa aflu mai multe, Daniel mi-a povestit ca foloseste acest gadget, Baby Monitor de la Philips Avent, cu cea mai mare incredere si ca ii este extrem de util in viata lui de tata cu un stil de viata activ, dar care vrea sa fie alaturi de cei dragi lui, chiar si atunci cand nu poate sa fie fizic in acelasi loc.

Desi traiesc, la randul meu, in iuresul tehnologiei, il ascultam uimita despre cum acest baby monitor ii permite ca atunci cand merge cu bicicleta, spre exemplu, sa poata urmari de pe telefon ce face cel mic sau despre cum poate sa ii vorbeasca, nu doar sa il observe.
Ma intreb cum ar fi fost acum 15 ani daca as fi avut un gadget de acest gen. M-as fi simtit mai sigura atunci cand nu puteam sa fiu langa copiii mei? M-as fi simtit mai aproape de ei in momentele in care, efectiv, nu puteam sa fiu cu ei? Cu siguranta, dat fiind ritmul in care se traieste astazi, parintii moderni ai zilelor noastre au nevoie de astfel de gadget-uri. Imi dau seama cat de mult m-ar fi ajutat in niste ani cand parca nu traiam chiar asa de alert.

A, ce mi s-a mai parut foarte interesant este ca un astfel de Baby Monitor monitorizeaza umiditatea si temperatura, un aspect foarte important pentru o dezvoltare sanatoasa, inca de la inceputul vietii. Mi-ar fi fost util? Bineinteles! Si nu are nici interfernte ca acelea cu diversi taximetristi, pe care le-am experimentat eu acum multi ani, cand aveam un monitor audio pentru Eva, datorita tehnologiei Safe Connect.

Recunosc, m-a prins. Si m-a surprins placut.
Stiu ca ai mei sunt mari, dar ma intrebam: cum ar fi oare daca le-as pune, chiar si acum, cate un Baby Monitor in camera? :) Asa, sa vad cum ar fi fost daca :)

Pin It

Comenteaza articolul

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai citite
Estetica Premium by Andreea Berecleanu on Facebook EsteticaPREMIUM pe
Facebook
Follow US on Google+ EsteticaPREMIUM pe
Google+
Follow Estetica Premium on Pinterest EsteticaPREMIUM pe
Pinterest
Follow EsteticaPremium on Youtube EsteticaPREMIUM pe
Youtube