Interventii estetice nerecomandate de chirurgii plasticieni

Pin It
Interventii estetice nerecomandate de chirurgii plasticieni

Potrivit Societatii Americane de Chirurgie Plastica si Estetica, in urma cu doi ani au fost realizate aproximativ 2 milioane de proceduri estetice, cu pana la 7 procente mai multe decat in anul precedent. Fie ca este vorba de proceduri chirurgicale sau non-chirurgicale, acest lucru indica un trend ascendent in ceea ce priveste popularitatea lor, ceea ce ne duce cu gandul ca in anii urmatori cifra de 2 milioane va fi depasita cu mult.

Cu toate acestea, nici chirurgii plasticieni nu se avanta si ne avertizeaza ca nu toate interventiile estetice disponibile in cabinetele de specialitate sunt tocmai sigure, astfel ca, si cei care se gandesc sa apeleze la chirurgia estetica sa evite urmatoarele proceduri:

1. Injectiile cu ulei de silicon – Cu toate ca FDA a aprobat aceste injectii pentru cicatricele lasate de acnee, nu toti chirurgii plasticieni le recomanda, si asta pentru ca in urma injectarii se pot forma noduli sau inflamatii. Acest ulei de silicon este greu de indepartat, nu la fel de usor precum ar fi excizia unui implant.

2. Liftinguri de gat care indeparteaza glandele de sub maxilar – In timpul realizarii acestei proceduri sunt expuse glandele de sub maxilar, pe care de cele mai multe ori pacientul alege sa le indeparteze. Acest lucru, insa, poate fi periculos, cauzand efecte negative permanente: uscarea gurii sau sangerari care pot compromite respirarea pacientului in timpul noptii.

3. Costectomie – Indepartarea unei coaste pentru a obtine o talie de viespe nu este ceva ce ar recomanda un chirurg plastician. Riscurile unei astfel de intervenii nu sunt de neglijat: perforarea unui plaman sau distrugerea rinichilor sau altor organe din apropierea cutiei toracice.

4. Excizii de grasime din obraji – Un pacient care se supune unei astfel de intervenii, cu toate ca va arata bine la inceput, ulterior, va avea un asect mult prea sculptat, cu oasele proeminente, pentru ca in timp, pe masura ce va imbatrani, volumul grasimii care a ramas va scadea.

5. Orice interventie neaprobata de FDA – Procedurile estetice nereglementate, nesigure sunt pe locul intai pe lista lucrurilor pe care chirurgii plasticieni nu le recomanda sau impotriva carora sunt.

Pin It

Comenteaza articolul

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai citite
Estetica Premium by Andreea Berecleanu on Facebook EsteticaPREMIUM pe
Facebook
Follow US on Google+ EsteticaPREMIUM pe
Google+
Follow Estetica Premium on Pinterest EsteticaPREMIUM pe
Pinterest
Follow EsteticaPremium on Youtube EsteticaPREMIUM pe
Youtube