Mangaiatul “burticii” ar trebui sa fie un obicei al prietenelor care inca nu s-au maritat, dar viseaza sa aiba un copil, pentru a forta aparitia verighetei. Sau s-au maritat, iar copilul nu mai vine. In realitate, cele care se napustesc la mangaiatul “burticii” sunt rudele in varsta. De parca ar putea sa faca o ecografie cu palma. Sau sa castige la Loto dupa ce te-au atins.
Sfaturile nedorite se refera, in marea lor majoritate, la momentul nasterii propriu-zise, indiferent daca decizi sa o faci natural sau nu. Daca vei naste natural, vei afla ca nu vei mai sta bine pe scaun niste saptamani la rand. Daca vei naste prin cezariana, vei fi avertizata asupra durerilor ulterioare. In plus, vei ramane cu burta, pentru ca musculatura sectionata nu se reface rapid.
Avertismentele din partea prietenelor care au nascut acum ceva vreme si care te anunta ca viata ta se va schimba radical. Nu vei mai dori o noapte intreaga pana cand copilul nu va pleca la casa lui, plus ca – pana atunci – va contracta toate bolile de pe Pamant. Mai ales dupa ce va ajunge la gradinita. Deci in “comunitate”.
Politia Alimentara poate fi formata si din prietene, dar mai ales din rude. Nu conteaza ca ti-e greata de abia te poti tine pe picioare, trebuie sa mananci pentru doi. Iar daca ti-e greata, e clar ca ai omis anumite alimente si de-aia te resimti. Apropo, ai baut destul de multa bere? Nu?! Nu stiai ca stimuleaza lactatia? Doar nu vrei sa-l hranesti pe ala mic cu lapte praf...
Anuntul prematur ar trebui sa figureze, de fapt, in capul listei. Si asta pentru ca, inainte ca tu sa fii dispusa sa le spui celor din jur ca urmeaza sa fii mama, se va trezi cineva dintre apropiati sa faca macar o sugestie asupra starii tale. Daca nu chiar Marele Anunt.
Pe scurt, dupa ce ramaneti insarcinate, asteptati-va la orice. Inclusiv sa fiti tratate ca niste flori in glastra, desi sarcina e sarcina, nu boala.
Sursa: Pregnancy Magazine