4 beneficii surprinzatoare ale ceaiului

Pin It
4 beneficii surprinzatoare ale ceaiului

Pe masura ce vremea se raceste, ne retragem in ceainarii sau in propriile case sa ne incalzim cu o ceasca de ceai. Suna perfect relaxant, dar pregateste-te, experienta incalzirii cu licoarea vegetala face mult mai mult de atat. Uite cateva efecte surprinzatoare ale ceaiului:

1. Se pare ca daca bei cateva cesti de ceai negru in fiecare zi, riscul dezvoltarii cancerului ovarian scade cu 31% (fata de consumul unei singure cesti sau a niciuneia), conform unuui studiu efectuat de American Journal of Clinical Nutrition. Femeile care consuma alimente cu continut ridicat de flavonoizi, un tip de antioxidant pe care il gasim atat in ceai, cat si in citrice, mere si vin rosu, au mai putine sanse sa dezvolte cancer ovarian. 

Ceaiul negru a iesit in evidenta in acest studiu, insa beneficiile nu se opresc doar la cancerul ovarian. 

2. Scade tensiunea

O noua cercetare (British Journal of Nutrition) demonstreaza ca persoanele care consuma ceai verde sau negru in fiecare zi timp de 12 saptamani au o tensiune arteriala scazuta. Ceaiul verde s-a dovedit mai eficient decat cel negru in scaderea tensiunii. 

3. Poate reduce riscul dezvoltarii cancerului pancreatic

Un stiudiu publicat in jurnalul Cancer Epidemiology a asociat consumul de ceai verde cancerului pancreatic la chinezi adulti. Se pare ca femeile care beau regulat ceai verde au cu 32% mai putine sanse sa dezvolte cancer pancreatic fata de femeile care nu servesc aceasta licoare.

4. Poate reduce stresul

Da, la asta cred ca ne asteptam intr-o oarecare masura. Dar exista si un studiu publicat in Journal of Psichological Anthropology care confirma acest lucru. Ceaiul verde si cel alb reduc, in special, nivelul de stres. 

 

 

 

Pin It

Comenteaza articolul

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai citite
Estetica Premium by Andreea Berecleanu on Facebook EsteticaPREMIUM pe
Facebook
Follow US on Google+ EsteticaPREMIUM pe
Google+
Follow Estetica Premium on Pinterest EsteticaPREMIUM pe
Pinterest
Follow EsteticaPremium on Youtube EsteticaPREMIUM pe
Youtube